STIREA ZILEI 10 iunie 2013

S-a deschis ştrandul! [FOTO]

de Székely Emőke | 1608 vizualizări

După aproape doi ani de lucrări de modernizare şi mai multe amânări, luni s-a deschis ștrandul din Sfântu Gheorghe

După o perioadă lungă de așteptare și după mai multe amânări, locuitorii din Sfântu Gheorghe pot în sfârșit folosi ștrandul. Acesta este ca nou, doar piscina mare a rămas deocamdată neschimbată. Planul a fost ales de localnici, care începând de azi pot merge la ștrand în fiecare zi, în afară de luni. Noul amplasament a fost inaugurat ieri în prezența primarului Antal Árpád și a viceprimarilor Sztakics Éva și Tischler Ferenc.

„Aveți grijă de ștrand!”

Primarul Antal Árpád a declarat că este mulțumit de ștrand, și i-a îndemnat pe localnici să aibă grijă de acest amplasament. „Ștrandul așa cum îl vedeți acum este diferit de planul inițial. Ne bucurăm însă că este așa, ne bucurăm că am ales să ținem cont de opinia oamenilor. Am convingerea că astfel ștrandul va fi mult mai folosit, și le doresc cetățenilor care vin aici pentru a-și petrece timpul liber să se simtă bine și să aibă grijă de ștrand” – spune Antal. Primarul a vorbit și despre piscina mare a ștrandului și a spus că și aceasta va fi reamenajată până în vara anului viitor. „În acest sezon toți cei care cumpără bilet de intrare vor primi și un chestionar, prin care își pot exprima opțiunea față de piscina mare a ștrandului. Sunt două variante: ori va rămâne la adâncimea actuală, de 2,5 metri, ori va fi concepută în așa fel încât să se adâncească treptat. Fiecare dintre cele două variante are avantaje și dezavantaje, noi vrem să vedem ce aleg oamenii din Sfântu Gheorghe și vom acționa în consecință” – afirmă Antal Árpád.

Investiție de peste 4 milioane de lei

Ștrandul din Sfântu Gheorghe a fost închis în urmă cu 2 ani, când municipalitatea a decis să investească în reabilitarea și reamenajarea acestuia. Pe atunci s-a organizat un sondaj de opinie în rândul cetățenilor, care au decis cum să arate noul amplasament. Oamenii au ales un fel de parc acvatic, în care cetățeni de toate vârstele au găsit ceva pe placul lor. „Investiția totală se ridică la suma de 4.020.000 de lei cu TVA, bani proveniți exclusiv din bugetul local, întrucât pentru asemenea lucrări nu am putut depune proiecte nici la Ministerul Turismului, și nu au existat nici programe europene prin care am fi putut atrage fonduri în acest sens. Investiția este mare, și suntem conștienți că nu vom recupera acești bani. Cu toate acestea sperăm ca ștrandul să fie în continuare acel amplasament care se întreține singur, așa cum a fost și până acum” – a declarat viceprimarul Sztakics Éva.

Lunea ștrandul va fi închis

Orarul de funcționare este de marți până duminică între orele 10-20. Viceprimarul Tischler Ferenc spune că au primit solicitări pentru ca ștrandul să fie deschis și luni, însă din cauza lipsei de personal acest lucru nu este deocamdată posibil. „Este aceeași problemă ca și în cazul pârtiilor de la Șugaș Băi. Și acolo au reclamat oamenii că de ce nu este deschis și luni. Tot ce le pot spune este că încercăm să găsim soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Motivul este simplu, și anume lipsa de personal, și deocamdată nici nu putem face angajări” – explică Tischler. Acesta a menționat și faptul că la ștrand vor fi organizate diferite activități de familie și petreceri, pentru că există cerere în acest sens.

15 lei un bilet

Prețul biletelor de intrare este de 15 lei, dar există și reduceri. Pensionarii vor plăti 10 lei, elevii 6 lei, iar grupurile organizate de peste 15 persoane vor plăti 5 lei. Această din urmă taxă se aplică și celor care vin la cursuri de înot, însoțiți de instructori de specialitate. Temperatura apei este de 25 de grade în piscinele mici, respectiv 21 de grade în piscina mare. Acest lucru, precum și presiunea și curățarea apei sunt asigurate de o tehnologie modernă, o întreagă cameră plină cu instalații și rezervoare care se află la subsolul ștrandului. Vestiarele și cabinele de dușuri au fost de asemenea renovate și sunt ca noi, iar oficialii primăriei ne-au spus că la ștrand va funcționa și un local de unde vizitatorii pot cumpăra băuturi sau mâncare.

Oamenii sunt bucuroși

Alina este o puștoaică de 14 ani, care văzând că poarta ștrandului este deschisă, a intrat să vadă ce se întâmplă. „În sfârșit se deschide. Mă bucur tare mult pentru că anul trecut nu am putut veni aici din cauza lucrărilor, iar părinții nu au fost de acord să merg cu prietenii la Reci sau în alte locuri. Cred că voi profita din plin de acest ștrand, este foarte frumos, îmi place. Voi veni cu prietenii chiar din acest sfârșit de săptămână, dacă vremea o va permite” – ne-a declarat ea.

De aceeași părere este și Maria, mamă a două fete. Ea ne-a spus că își va aduce copiii aici pentru că este nou, curat și cu siguranță mai ieftin ca la mare. „Nu ne permitem o vacanță la mare, dar o ieșire la ștrand putem include în buget. Îmi place cum au făcut, copiii se vor bucura de tobogane, e și curat, și aproape, așa că e bine. Fiecare oraș ar trebui să aibă un ștrand, să poată merge omul să se mai răcorească puțin” – spune femeia.

În afară de piscina mare care nu a fost renovată anul acesta, la ștrand sunt patru piscine și diferite elemente de distracție, cum ar fi instalații de hidromasaj, tobogane pentru copii, dar și două tobogane mari, asemănătoare celor pe care le vedem în parcurile acvatice.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ilia, 4 noiembrie 2015
Tu poti sa taci ca restul primariior romani din Romania n-au facut nimic. Asa ca nu conteaza ce limba sau ce nationalitate primarul este daca nu face nimic pentru comunitatea lui. Nu venii in tinutul citeste integral
andrei, 31 iulie 2013
Tot respectul..pacat ca este in hungaria de romania...ce roman conduce o primarie din hungaria? nu se poate asa ceva!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.