STIREA ZILEI 12 decembrie 2018

Modern Talking, Dr. Alban, The Dire Straits Experience și alții concertează în județul Covasna!

de Covasna Media | 5478 vizualizări

Cel mai mare festival de hituri din inima țării este organizat în premieră, în iunie 2019, la Olteni

Evenimentul se numește „diMANSIONS – Hit Music Festival” și se va desfășura în perioada 14-16 iunie, pe domeniul Castelului Mikó din Olteni. Timp de 3 zile şi 3 nopţi, pe ritmurile hiturilor unora dintre cei mai celebri artişti ai anilor trecuți, precum: The Modern Talking, The Dire Straits Experience, Dr. Alban, Hermes House Band, Lou Bega sau SNAP!, participanţii se vor bucura de o experienţă plină de culoare, cu un iz de nostalgie.

Cel mai mare cort ridicat vreodată în inima României

La diMANSIONS 2019 vei putea experimenta diferite dimensiuni ale distracției, cu ajutorul „conacelor” imaginare dedicate diverselor tipuri de programe și activități. THE DISCO MANSION este zona constituită din scena principală şi cortul gigant Kayam - cel mai mare cort ridicat vreodată în inima României, cu o capacitate de 10.000 de persoane. THE DIALOGUE MANSION este o zonă dedicată dezbaterilor, conferinţelor, dar şi diferitelor manifestări culturale, THE DIGITAL MANSION este zona consacrată celor tineri, artelor digitale, dar şi muzicii electronice, în timp ce THE DINING MANSION este o zonă de tip „food court”, unde kürtőskalács-ul şi gulaşul nu vor lipsi din meniu, dar vor fi prezente și unele dintre cele mai populare food truck-uri şi retro van-uri din România.

Format dintr-un joc de cuvinte între „dimensions” – „dimensiuni” şi „mansions” – „conace” în limba engleză, numele festivalului, diMANSIONS, doreşte să comunice publicului multitudinea de experienţe şi activităţi din cadrul festivalului, dar permite şi o subtilă localizare a evenimentului în județul Covasna, supranumit „Ţinutul Conacelor” – „The Land of Mansions”.

Centrul țării avea nevoie de un festival de amploare. Chiar dacă diMANSIONS se adresează cu precădere locuitorilor din Covasna și județele învecinate, eu cred că atât artiștii care vor concerta, cât și multitudinea de activități pe care le vom propune, vor aduce public din întreaga țară și de ce nu, așa cum s-a întâmplat la concertul Goran Bregović, din străinătate. Vrem ca în câțiva ani să devenim unul dintre festivalurile de referință din România”, a declarat reprezentantul organizatorilor, Daniel Santa.  

Evenimentul a luat naștere în urma unui parteneriat semnat de firma organizatoare cu Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, care va asigura infrastructura evenimentului.  Festivalul se bucură de suportul Consiliului Județean Covasna.

Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna a spus despre festival: „Turismul de evenimente a devenit o ramură importantă a turismului intern, iar noi ca și consiliu județean avem plăcerea de a deveni parteneri la astfel de inițiative prin care putem să introducem județul Covasna în circuitul festivalurilor muzicale. În ultimii ani am promovat, cu succes, județul nostru ca fiind Ținutul Conacelor, iar acest festival a regândit această strategie. Fiecare turist, din țară sau din străinătate, care vizitează regiunea noastră servește de fapt la consolidarea comunității locale. Sperăm ca acest festival, pe lângă evenimentele gastro-turistice se va dovedi atractiv pentru publicul larg”.

Acesta a subliniat totodată că obiectivul pe termen lung al autorității județene este introducerea Castelului Mikó din Olteni în circuitul turistic.

Începe vânzarea abonamentelor pentru festival

Începând de miercuri, 12 decembrie, primul val de abonamente va fi disponibil pentru toţi cei care doresc să ia parte la experienţa diMANSIONS 2019. Acestea vor putea fi achiziţionate la preț promoțional de sărbători de 149 de lei + TAXE (din preţul final de 279 de lei + TAXE). Organizatorii vor pune, de asemenea, în vânzare şi abonamente VIP. Toţi cei care doresc să cumpere un abonament (valabil pe toată perioada festivalului), vor putea să facă acest lucru accesând www.dimansions.ro, vânzătorii online autorizați eventim.ro, iabilet.ro, entertix.ro și myticket.ro, precum și rețelele de magazine partenere ale acestora.

Cine sunt organizatorii diMANSIONS

Organizatorul primei ediții a „diMANSIONS – Hit Music Festival” este Comparty, companie cu 15 ani de experiență în domeniul evenimentelor, aceeași care anul acesta a oferit publicului din zonă și evenimentul OCV15 – avându-l drept principal invitat pe celebrul solist Goran Bregović.

Festivalul diMANSIONS este realizat în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna și are drept misiune reintroducerea în circuit a Castelului Mikó din Olteni și promovarea județului Covasna ca destinație pentru turismul de evenimente.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.