STIREA ZILEI 11 octombrie 2021

Comuna Barcani își va deschide o piață agricolă

de David Leonard Bularca | 1996 vizualizări

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local Barcani, din 8 octombrie, s-a aprobat un proiect de hotărâre privind înființarea „Târgului de comercializare animale vii, inclusiv a articolelor necesare acestora, lânii, furajelor, cerealelor, semințelor, produselor artizanale și meșteșugărești, expoziție de animale”. Edilul, Nicolae Pastor, speră ca piața agricolă să fie deschisă până la finalul acestui an. Terenul pe care se va organiza această piață a fost dat, cu titlu gratuit, chiar de edil.

„Unul dintre „visurile” mele din campanie și nu numai, a fost acela de a crea o piață agricolă/zootehnică pe raza comunei Barcani, deoarece avem mulți oameni gospodari cu titlu de “bun fermier” cu care mă mândresc, iar totodată doresc să le vin în sprijin prin a le crea o piață de desfacere. Amplasamentul propus de mine pentru această acțiune fiind intersecția drumului comunal DC 22 cu drumul comunal DC 23 (Lădăuți - Sărămaș, în zona pârâului “Nadă”). Datorită faptului că Primăria Barcani nu a dispus de bani pentru achiziția unui teren într-o zonă relativ centrală a celor 3 sate, terenul îl ofer fără pretenții financiare, sau investiții ce nu pot fi ridicate la finalul contractului de comodat (TITLU GRATUIT)”, i-a anunțat Nicolae Pastor pe cetățenii Comunei Barcani prin intermediul Facebook.

După ce ședința Consiliului Local (CL) de vineri s-a încheiat, Nicolae Pastor a spus că speră ca piața agricolă să fie deschisă până la finalul acestui an.

„Sper ca anul acesta să reușim să o deschidem! Având în vedere că terenul l-am oferit cu titlu gratuit doar pentru a reuși sa îndeplinesc acest obiectiv, nu o să fac investiții prea multe pe acest teren, și mă refer la mici investiții ce pot fi ridicate la finalul contractului de comodat cu titlu gratuit. Îmi doresc doar să sprijin fermierii, deoarece vin din acest domeniu și cunosc problemele și nevoile. În primă fază am cerut sprijinul asociației agricole din comună, dar nu au fost interesați de acest obiectiv, iar prin Primărie, la ce situație financiară avem… nu era loc de o asemenea investiție! Sper să strângem lumea, iar fermierii și nu numai să simtă că sunt sprijiniți”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Nicolae Pastor.

În timpul ședinței de CL primarul le-a dat asigurări consilierilor locali că piața agricolă va primi autorizațiile și avizele necesare.

Totodată, s-a punctat și faptul că, în acest moment, târgul de animale din Întorsura Buzăului, oraș apropiat de Barcani, nu a mai fost deschis, așadar un astfel de demers poate avea succes, fiind singura astfel de piață din zonă.

Sursa foto: Nicolae Pastor – Facebook și captură de ecran Facebook Horia Neagoe

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.