STIREA ZILEI 15 iulie 2022

Cel mai iubit medic pediatru din județul Covasna împlinește 85 de ani!

de Iulia Drăghici - Taraș | 17675 vizualizări

Doctorul pediatru Ioana Georgescu sărbătorește astăzi, 15 iulie, împlinirea frumoasei vârste de 85 de ani! Anul 2022 este cu atât mai special pentru îndrăgitul medic și familia sa, pentru că în august, în data de 26, va marca și aniversarea a 60 de ani de căsnicie. 

Pentru că nu putem să trecem peste această zi importantă, în care în urmă cu 85 de ani se năștea cea care este astăzi doctorul multora dintre copiii de ieri și adulții de azi, fără să marcăm evenimentul în vreun fel, am decis, cu acordul celor apropiați, să o amintim în ziarul nostru. 

Cu această ocazie, vrem și să readucem în atenția cititorilor noștri, despre care știm cu siguranță că nu au decât respect, admirație și nemărginită recunoștință pentru doamna doctor Georgescu, trei citate pe care venerabilul medic, cu peste o jumătate de secol închinat îngrijirii copiilor covăsnenilor și nu numai, ni le-a împărtășit în anii trecuți, dar care ne vor rămâne veșnic în suflet și în minte. 

1. 2017: „În ziua de azi, cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă părinții este să își hrănească normal copiii. (...). Ca să crească sănătoși, să rămână întregi la minte, cum sunt eu la 80 de ani împliniți, ar trebui să se hrănească cu mâncăruri naturale. Eu la vârsta asta cultiv ce am nevoie în grădina mea și mănânc ce pun eu acolo. (...) Dar când îi văd pe părinți că nu pun zahăr și nici sare în mâncarea copiilor și sugarilor, adică le dau orezul neîndulcit sau nesărat, îi întreb: cine mănâncă o mâncare fără gust? Ei se scuză că cei mici nu suportă. Fraților, copiii trebuie să mănânce sărat și îndulcit după gustul părinților. Nu cu asta îi omori pe copii, ci cu ce cumperi din supermarketuri, produse cu ambalajele cele mai ispititoare și cu gusturile cele mai ispititoare”. 

2. 2016:Medicina nu trebuie să o practice decât oamenii care au suflet şi iubesc pe aproapele. Dacă o faci pentru bani, mai bine nu o faci”. 

3. 2017:Să dea Dumnezeu să gândească toată lumea creștinește. Este uimitor cum au ajuns oamenii să treacă pe lângă unul căzut și să nu se aplece, să creadă că e beat. Dar poate e în suferință. Așa ceva nu ar trebui să existe. Să ne aplecăm spre fiecare, că fiecare are ceva în sufletul lui. Dacă putem să îl ajutăm, să îl ajutăm. Asta aș zice-o la fiecare: să ajutăm pe fiecare, nu să îi judecăm, nu să îi condamnăm, nu să-i omorâm cu neînțelegerea noastră. Mulți atâta au nevoie: ca cineva să poată să îi înțeleagă”. 

Reamintim cu această ocazie că, în 2007, doamna doctor Ioana Georgescu a fost laureată a Premiului Pro Urbe, cea mai mare distincție acordată de Primăria Sfântu Gheorghe celor care și-au pus activitatea în folosul orașului. 

Medicul Ioana Georgescu este mama a trei copii, toți specialiști în medicină și renumiți în țară și străinătate, Bogdan, Dragoș și Ileana. Doamna doctor este totodată bunica a patru nepoate, gemenele Diana Ioana și Silvia Maria, Ana și Mara Ioana. 

La mulți ani, doamna doctor! Fericire fără margini și sănătate de fier vă dorim! Nu avem suficiente cuvinte să vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru fiecare pacient în parte, pentru dragostea cu care ne-ați îmbrățișat cu orice ocazie! 

Sursa foto: primite la redacție printr-o cunoștință comună, cu acordul familiei

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ibolya Ilyés, 15 iulie 2022
Să fiți sănătoasă şi mereu zâmbitoare, Doamna Doctor! Toţi părinţii care au apelat la priceperea, bunătatea şi profesionalismul dumneavoastră vă sunt recunoscători pe viață ! citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.