SPORT 4 iunie 2021

Noi recorduri personale pentru Barabás András – locul 4 la Cupa Internaţională Basler din Elveția

de Covasna Media | 1147 vizualizări

După o pauză de aproape 1 an datorată pandemiei COVID-19, clubul ACS Ciprian Sfântu Gheorghe a luat din nou startul la un concurs de înot internațional, respectiv la Cupa Internaţională Basler, ce s-a desfășurat în perioada 28-30 mai 2021, unde a participat cu sportivul Barabás András.

Aflată la cea de a 13-a ediţie, tradiţionala competiţie Cupa Internaţională Basler, inclusă în Liga Europeană de Nataţie (LEN) şi organizată de Federaţia Cantonală de Înot din Basel s-a desfăşurat în bazinul olimpic de la complexul sportiv St. Jakob din Basel din Elveţia. 

Concursurile internaţionale de înot sunt un mediu provocator pentru înotătorii noştri. Aşa a fost şi pentru Barabás András, deoarece a concurat alături de 1.014 înotători de la 47 de cluburi din ţări unde performanţele la înot sunt deosebite, precum Italia, Franţa, Germania, Estonia, Liechtenstein şi Elveţia. Ele reprezintă un mediu motivant şi prielnic pentru sportivii care doresc să îşi testeze continuu performanţa personală şi să o depăşească.

Deşi în urma unei perioade grele, în care antrenamentele necesare pentru un înotător de performanţă nu au fost suficiente, datorită faptului că bazinul de înot din Sfântu Gheorghe a fost închis, iar naveta la Bazinului Olimpic de Înot din Brașov a fost posibilă doar în câteva zile pe săptămână, nimic nu a fost o piedică definitivă în drumul lui András, care, mânat de pasiunea pentru acest sport şi de dorinţa de a performa, a doborât un nou record personal încă din calificări la proba open de 50 m fluture, depăşindu-l chiar în finală şi obţinând locul 4 cu timpul de 26” 69 şi cu 580 puncte FINA. Chiar dacă nu a reuşit să urce pe podium, acest timp l-a adus foarte aproape de medalie, timpul obţinut de locul 3 fiind de 26” 44.

Acest rezultat, împreună cu rezultatele la celelalte probe (locul 10 la proba 50m liber cu timpul 25”58 şi locul 12 la proba 50m bras cu timpul 32”06) cu care a reuşit să ajungă în două finale, sunt performanţe deosebite şi un progres important pentru tânărul sportiv, mai ales că vin după aproape un an de pandemie, în care constanţa antrenamentelor a fost greu de păstrat. „Rezultatele la acest concurs sunt un pas de succes pentru noi şi ne motivează să muncim mai mult, indiferent de context şi de condiţii, pentru a obţine rezultate cel puţin la fel de bune şi la Campionatul Naţional de Înot, ce va avea loc la Bucureşti. Ne pregătim intens pentru el, pentru că este încă o ocazie prin care putem îmbunătăţi timpii obţinuţi. Fiecare competiţie este pentru sportivi o bucurie, dar şi şansa unui mare pas înainte în pregătirea lor, motiv pentru care ne uităm constant, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung la toate oportunităţile care ne pun faţă în faţă cu sportivi performanţi. De aici vine şi dorinţa interioară de autodepăşire, atât de importantă pentru succesul oricărui sportiv. Pe termen scurt, după Campionatul Naţional de Înot, speram să reuşim să organizăm vara aceasta tradiţionala competiţie de înot «Cupa Sprint», care reuneşte sportivii iubitori de înot de la cluburi din toată ţara. Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să participăm anul acesta la încă un concurs internaţional şi asta nu ar fi fost posibil fără susţinerea necondiționată a părinților, a companiei Bertis, precum şi a comunităţii româneşti din Basel prin AREI Basel, «Asociaţia româno-elveţiană de integrare», cărora vreau să le mulţumesc cu această ocazie”, a declarat Ciprian Grosu, antrenorul Clubului Sportiv ACS Ciprian Sfântu Gheorghe.

Pandemia a lăsat urme peste tot şi din păcate clubul ACS Ciprian Sfântu Gheorghe a pierdut mulţi sportivi din cauza lipsei posibilităţilor de antrenament la bazinul de înot din Sfântu Gheorghe, însă acolo unde dorinţa de a nu renunţa şi plăcerea de a înota sunt puternice, nu a fost vacanţă. Clubul priveşte cu optimism spre viitor şi aşteaptă ca lucrurile să revină la cursul lor firesc şi la activitatea zilnică de dinaintea apariţiei pandemiei, când antrenamentele şi/sau participarea la competiţii erau sursa de energie şi de progres a oricărui înotător amator/sportiv. Sperăm ca redeschiderea bazinului de înot din Sfântu Gheorghe de la începutul lunii iunie să readucă „la apă“ iubitorii de înot, cât şi foştii sportivi înotători.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.