ECOLOGIE 1 mai 2024

Cu 10% mai puține deșeuri la Zilele Sfântu Gheorghe decât anul trecut (CP)

de Covasna Media | 1964 vizualizări

De la an la an, cantitatea de deșeuri generate la Zilele Sfântu Gheorghe a scăzut, iar TEGA atribuie scăderea din acest an în principal noului element introdus la zilele orașului, şi anume paharele reutilizabile.

Cantitatea de 264mc de deșeuri mixte de anul trecut a scăzut la 235 mc de deșeuri generate în timpul Zilelor Sfântu Gheorghe din acest an, la care se adaugă 21 mc de deșeuri selective care au fost colectate din diverse locații.

În primul rând, e bine să avem spălătoare de mâini în plus față de toaletele mobile, pe care le şi putem închiria nu numai pentru Zilele Sfântu Gheorghe, ci și pentru alte evenimente rurale și urbane, iar în al doilea rând, atâta timp cât majoritatea oamenilor au aruncat sticlele PET și dozele de aluminiu chiar dacă aveau garanţia de 50 de bani, paharele care pot fi returnate pentru 10 lei nu au fost aruncate, ceea ce se reflectă în cantitatea de deșeuri generate. De asemenea, curățarea străzilor a fost mai ușoară. Am observat că atunci când coşurile mai mici montate pe stâlpi erau pline, oamenii puneau deșeurile sub ele. Avem o soluţie la acest lucru, vom amplasa pubele de 120 de litri în astfel de locuri la evenimentele viitoare”, spune directorul TEGA S.A., Máthé László.

Gunoiul nu a fost o problemă la zilele orașului, lucru care s-a datorat și faptului că 60 de persoane au făcut curățenie în fiecare zi a weekendului de festival. S-a măturat mecanic pe 112.000 mp pe zi, iar 28.000 mp de trotuare au fost, de asemenea, măturați.

În timpul și după zilele orașului, 20.000 mp au fost spălați și dezinfectați de către personalul TEGA, deoarece în multe locuri oamenii nu au așteptat ca una dintre cele 85 de toalete mobile să fie disponibilă - pe lângă toaletele mobile, au fost amplasate și 6 instalații de spălare a mâinilor în zonele mai aglomerate. O noutate a fost faptul că spaţiile de alimentaţie publică nu au necesitat deloc colectarea uleiului, deoarece fiecare comerciant a încredințat acest lucru unei companii specializate.

TEGA a amplasat 240 de pubele de 120 de litri și 35 de pubele de 1,1 mc în locurile de desfășurare a zilelor orașului.

Experiența din ultimii ani arată că tot mai mulți oameni acordă atenție curățeniei, ceea ce este cu siguranță un lucru bun”, mai spune Máthé László.

Sursa: comunicat de presă (CP) TEGA S.A.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.