SPORT 3 mai 2024

Sepsi OSK, dornică să-și joace șansa la malul mării

de Marius Raczek | 1712 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 20:00, Sepsi OSK va evolua în deplasare la Farul Constanța, partidă programată în cadrul etapei a 8-a din Play-Off-ul Superligii.

Înfrângerea de la Cluj-Napoca, etapa trecută, a făcut ca șansele de a mai spera la un loc care duce în competițiile europene să fie anulate. Rămâne însă orgoliul, acela de a aduna puncte și de a evita ultima poziție în clasamentul Play-Out-ului. La acesta a făcut referire și antrenorul Bernd Storck în prefața meciului: „În primul rând vreau să-mi felicit echipa (nr. pentru partida cu CFR Cluj), am jucat aproape 50 de minute cu opt jucători în câmp plus portarul, și am pierdut, cu ghinion, în prelungiri. Este dezamăgitor că nu am obținut puncte, deși am fi meritat acest lucru. Au fost și greșeli de arbitraj, ca de exemplu la primul cartonaș galben văzut de Oroian, care altfel nu ar fi ajuns să fie eliminat. Am pierdut trei jucători, Darius Oroian, Florin Ștefan și Davide Popșa, accidentat, dar mergem la Farul să ne jucăm șansa, să adunăm puncte.”

Pentru Farul Constanța, campioana ediției trecute, lupta continuă, pentru un loc doi sau trei, căci titlul a fost deja acontat de FCSB. Trupa lui Gică Hagi, însă, mai poate termina chiar și pe poziția secundă, fiind la doar două puncte de Universitatea Craiova. Etapa trecută constănțenii au pierdut la FCSB, dar anterior au avut o serie de trei victorii, cea mai spectaculoasă acel 5-1 cu CFR Cluj.

Între cele două echipe, de când constănțenii poartă numele de Farul, s-au înregistrat nouă partide. Farul Constanța s-a impus de șase ori, Sepsi OSK o singură dată, alte două întâlniri terminându-se nedecis. Victoria alb-roșilor s-a consemnat în 2021, la Sfântu Gheorghe, un 1-0 prin golul lui Mitrea din penalty. În sezonul regulat al acestei ediții Farul a câștigat de fiecare dată, pentru ca în partida tur din Play-Off rezultatul să fie egal, 1-1, Safanko aducând punctul în linia de clasament după ce L. Munteanu deschisese scorul.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.