SOCIAL 2 martie 2022

Serviciul de Ajutor Maltez și UDMR – campanie comună de ajutor pentru ucraineni

de David Leonard Bularca | 1560 vizualizări

Serviciul de Ajutor Maltez, în colaborare cu filialele UDMR din județul Covasna, a lansat o campanie de ajutor pentru vecinii noștri ucraineni. Aceștia strâng alimente de bază (neperisabile), dulciuri pentru copii, sticle de apă la 0,5 litri, lumânări sau lanterne, dar și saci de dormit, plăpumi și saltele de camping în patru zone din județ. Lucrurile strânse vor ajunge atât în locații din țară, dar și în Ucraina, la oamenii care nu au putut părăsi țara, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, Székely Róbert. 

„Noi toate lucrurile pe care le strângem le transportăm către Ucraina, unde foarte multă lume nu a putut să iasă din țară, pentru că nu au hârtiile, pașapoarte și așa mai departe. Suntem prezenți în trei locații în țară: la Siret, județul Suceava, Sighetul Marmației, Maramureș și Satu Mare. Cele trei localități. Ce se strânge mare parte ajunge în Ucraina, dar ce avem nevoie ca prim ajutor, rămân la cele trei locații din România”, a explicat coordonatorul Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe.

Chiar săptămâna aceasta urmează ca primele lucruri strânse să ajungă direct în Ucraina. 

„Săptămâna asta o să fie primul transport către Ucraina. Duminică a pornit campania și strângem, dorim să ne ducem cu mai multe camioane, cu mai multe lucruri”, a mai spus Székely Róbert. 

Covăsnenii care doresc să sprijine acțiunea inițiată de Serviciul de Ajutor Maltez și UDMR pot duce produsele mai sus enumerate în următoarele locații: sediul Serviciului: strada Pescarilor, nr. 34B, Sfântu Gheorghe; sediul UDMR Sfântu Gheorghe: strada Petőfi Sándor, nr. 2; sediul UDMR Târgu Secuiesc: Piața Gábor Áron, nr. 24, sediul UDMR Covasna: strada Martinovits Ignác, nr. 2 și sediul UDMR Baraolt: str. Libertății, nr. 2.

Și la Întorsura Buzăului se strâng produse pentru cei care fug din calea războiului, la fostul sediul BCR din oraș. 

Consiliul Județean Covasna a pus la dispoziție 84 de locuri de cazare pentru mamele cu copii din Ucraina, dar și Sfântu Gheorghe și Comuna Barcani au anunțat că pot primi refugiați, în caz de nevoie. 

Mai multe detalii despre campaniile de întrajutorare a refugiaților ucraineni desfășurate la nivelul județului nostru puteți citi pe covasnamedia.ro, categoria UCRAINA/UKRAJNA

Mai mult decât atât, echipa OCV, prin campania „Covăsnenii ajută ucrainenii” stă la dispoziția covăsnenilor pentru a-i ajuta să afle răspunsuri de la autorități sau orice alte informații vor dori să știe cu privire la felul în care pot contribui la întrajutorarea celor care au scăpat de moarte venind în România. Comunicarea cu echipa OCV se va putea face prin mesaje private pe Facebook sau prin E-mail, pe adresa observatorulcv@gmail.com.

Sursa foto: Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgy - SAMR Sfântu Gheorghe / Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.