INTERVIU 29 august 2018

„Viața mea este exact așa cum am visat-o când stăteam cu spray-ul în fața oglinzii și mă prefăceam că sunt vedetă”

de Iulia Drăghici - Taraș | 17230 vizualizări

Interviu cu una dintre cele mai mari vloggerițe din România, Diana Condurache

Sfântu Gheorghe din județul Covasna se poate mândri că este „acasă” pentru mulți tineri talentați și muncitori. Sunt tineri care au depășit greutăți impresionante, care îmbrățișează ura și o transformă astfel în iubire, tineri celebri, care la vârste fragede trăiesc prin forțe proprii, tineri care merită doar cuvinte de laudă. Diana Condurache este cel mai bun exemplu în acest sens. Are 21 de ani și este și handbalistă, însă alt talent a făcut-o să devină vedetă pe internet. Este vloggeriță, adică realizează jurnale video pe care le postează apoi online și videoclipuri care mai de care mai interesante, cântă și nu se dă înapoi de la provocări. În prezent, peste 582.000 de utilizatori sunt abonați la canalul ei de YouTube – Diana C, dar și pe Facebook peste 73.000 de persoane îi urmăresc activitatea. Nu în ultimul rând, și contul de Instagram este în creștere. Diana știe ce vrea și ce să facă pentru a-și atinge idealurile, nu se teme de eșec și muncește neobosită să aducă zâmbete pe fețele numeroșilor săi fani. Despre planurile sale cel mai bine ne vorbește chiar ea, Diana C., una dintre cele mai mari vloggerițe din România, așa că vă invităm să urmăriți interviul care urmează.

- Spune-ne, pentru început, care a fost punctul de start pentru tine pe acest „drum” în vlogging?

- Inițial am vrut să fac muzică și provocări legate de muzică, de aceea primul meu video pe canal este un cover, dar cu timpul mi-am dat seama că nu mă pot baza doar pe asta și că ar trebui să încerc ceva nou și să ies din zona mea de confort, să vorbesc cu camera sperând că cineva o să mă asculte.

- Cine este Diana Condurache, înainte să fie Diana C.? Este vreo diferență între tu – cea din fața camerei video și tu – cea din spatele acesteia?

- Diana Condurache este o persoană pozitivă și optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu prima care sare în ajutorul prietenilor, o fată care are un trecut foarte trist în care mulți se pot regăsi. Mă consider o inspirație pentru mulți copii. Hmmm... singura diferență între mine din fața și din spatele camerei este că în realitate eu nu sunt chiar atât de vorbăreață, iar glumele sunt mai bune pe cameră. Hahaha.

- Cum s-a schimbat viața ta de când ai ajuns pe culmile, dacă putem să îi spune așa, vloggingului în România?

- Viața mea este exact așa cum am visat-o când stăteam cu spray-ul în fața oglinzii și mă prefăceam că sunt vedetă. Mereu am visat să fiu recunoscută pe stradă, să mă știe toată lumea, să fac poze cu oamenii pe care nu îi cunosc, să stau și să petrec cu vedetele, să apar la tv, să fiu invitată la radio și să îmi fac părinții mândri. Pot spune că îmi trăiesc visul și asta doar pentru că nu m-am lăsat bătută și nu am renunțat nici măcar în momentul în care aș fi vrut să îmi închei viața. Știu că cheia este la mine și eu sunt naratorul poveștii mele.

- Sunt mulți tineri care își încearcă „norocul” în acest domeniu, dar care se pierd în mulțime. Ce anume crezi că te-a diferențiat pe tine și te-a făcut să ajungi la succesul pe care îl ai astăzi, un succes care te-a dus chiar în platourile televiziunilor?

- Eu înainte să mă apuc de YouTube eram deja prietenă cu toți YouTuberii. Ei m-au împins de la spate și mi-au zis că dacă mă apuc și eu, e un motiv în plus pentru a ne vedea mai des la evenimente și de a ne distra împreună, așa că mi-am încercat norocul și am postat primul video pe YouTube, și vreau să zic că în momentul în care am apăsat pe „Upload” am început să tremur și să plâng de frică și emoții pentru că nu știam cum vor reacționa oamenii. Acum sunt una dintre cele mai mari youtuberite din România. După cum am spus, am un trecut foarte trist, dar tot nu m-am lăsat, am muncit ca să am absolut tot ce îmi doresc. Am riscat multe, dar eu zic că a meritat. M-am ținut de treabă și am luat totul în serios.

- Care consideri că sunt cele mai mari realizări ale tale de până acum, vorbind strict despre domeniul acesta al vloggingului?

- Wow. Ce întrebare grea! Pot spune că la fanmeeting-uri am un sentiment foarte special. E un gol în stomac combinat cu fericire și lacrimi. Să vezi mii de persoane strigând numele tău și plângând de bucurie pentru că te văd în realitate, și toate cadourile și atențiile pe care le primesc... mi se pare ireal. Dar cea mai mare realizare este evident 5gang, grupul creat alături de Selly, Gami, Exploit și Pain.

- Am văzut că ai foarte mulți urmăritori. Mulți dintre aceștia sunt fani înrăiți, care văd în tine un star, un idol. Tu te consideri un star al prezentului? De ce da sau de ce nu?

- Da. Chiar da. Sunt de părere că în ziua de azi, oamenii din online au o influență și o putere mai mare asupra copiilor în comparație cu oamenii care sunt în industria muzicală de mulți ani. De exemplu vloggerii fac mai multe vizualizări la Vloguri decât artiștii care scot videoclipuri și pe YouTube și la televizor, care merg peste tot pentru a-și promova proiectul. Noi nu avem nevoie de așa ceva. Noi suntem ascultați și chiar contează ceea ce zicem, gândim, vrem. Toate vlogurile sunt importante. Viitorul e pe YouTube.

- Ai ajuns la stadiul în care reușești chiar și să faci venituri din activitățile pe care le desfășori?

- Evident. Sunt semnată la Global Records, iar datorită lor am parte de multe campanii plătite cu Branduri cunoscute. Pe lângă asta, se fac bani din YouTube, dar sincer sunt foarte puțini.

- Ce abilități crezi că trebuie să aibă un vlogger român dacă vrea să reușească, asemenea ție, în acest domeniu?

- După cum am spus, trebuie să fie muncitor și să ia treaba în serios. Să înțeleagă că 80% din timp e dedicat YouTube-ului, iar restul este pentru odihnă și mâncare. Să înțeleagă că nu e totul atât de ușor precum pare și că de multe ori ar putea să dea greș, dar asta nu ar trebui să îl facă să renunțe.

- Publicul tău țintă care este?

- Oricine se regăsește în video-urile mele, oricine schițează un zâmbet pe fața lui când se uită la video-urile mele. Toată lumea este binevenită. Conform YouTube-ului cei mai mulți urmăritori sunt cei cu vârstele cuprinse între 18-24 ani, dar mulți au conturi cu date false.

- Ai o mulțime de prieteni celebri în online. Sunteți o generație care promite și care face un altfel de entertainment. Cine, din gașca de prieteni sau nu numai, te inspiră cel mai mult?

- Hmmm... Cel mai mult mă inspiră colegul meu din 5gang, care a devenit cel mai mare YouTuber din România la 17 ani. Numele lui este Selly și mă inspiră foarte mult pentru că el mereu muncește, niciodată nu se oprește, mereu e pe drumuri, gândește, editează, face scripturi, sketch-uri, mai nou și cântă. Pe lângă asta merge și la școală și are rezultate chiar bune. Eu nu pot înțelege cum copilul ăsta poate munci atât de mult și poate avea atâtea idei referitoare la video-uri. E foarte responsabil și gândește ca un adult.

- Internetul are avantajul acesta al globalizării, care ne aduce în contact cu persoane, personalități, lucruri chiar din toate colțurile lumii. Când ai început acest vlog, a contat în vreun fel faptul că ești din Sfântu Gheorghe? Crezi că dacă te nășteai în alt oraș, mai mare, parcursul tău în acest domeniu ar fi fost altul?

- Totul se întâmplă cu un motiv. Cred că orice mică schimbare aș face acum, ar putea afecta și schimba viitorul la 90. Au fost mulți care s-au luat de faptul că sunt din Sfântu Gheorghe și au făcut acuzații urâte la adresa maghiarilor, ceea ce m-a enervat pentru că sunt mulți care n-au avut în viața lor contact cu cineva de aici, dar comentează aiurea. Dacă mă nășteam în alt oraș mai mare, nu cred că ajungeam unde sunt acum. Nu ieșeam în evidență. Pe lângă asta, sunt și cei care cred că sunt din București pentru că 4 zile din 7 pe săptămână mă aflu la București și pe drumuri cu treabă.

- Care e cea mai importantă lecție pe care viața de pe internet ți-a predat-o?

- Sunt atât de multe lucruri pe care le-am învățat, dar lecția nr. 1 cred că e lecția cu haterii. Haterii care sunt invidioși și geloși și ar spune orice ca să te facă să „cazi”. Ei bine, mi-am dat seama că acești hateri știu mai multe lucruri despre mine decât fanii adevărați. Adică ei stau și își pierd timpul căutând lucruri despre mine, fără să piardă un detaliu. Sunt mai activi în social media pe profilul meu decât oricine altcineva și sunt primii care dau Dislike și comentarii răutăcioase. Sunt cei mai atenți și îmi oferă cea mai mare atenție. Haterii sunt fanii mei.

- Știm că internetul, care este într-adevăr minunat, poate să fie și periculos pentru tineri. Ai avut parte de întâmplări neplăcute care să te facă să vrei să renunți?

- Să renunț, nu. Primesc tot felul de amenințări și am tot felul de întâmplări, dar nu este nimic în lumea asta care ar putea să mă facă să renunț.

- Ce sfaturi ai pentru tinerii care nu realizează „capcanele” internetului? Cum să se ferească, de cine, de ce?

- Pe internet nu e okay să ai încredere în toată lumea. Orice lucru ieșit din comun ar putea duce la o întâmplare nefericită. Trebuie doar să fie atenți.

- Care sunt obiectivele și planurile tale?

- În momentul de față nu îmi doresc decât o vacanță de relaxare alături de iubitul meu pentru că anul acesta a fost plin de muncă și drumuri și proiecte mari, iar pe lângă asta, îmi doresc din suflet să scot o piesă singură și să ajung la 1 milion de abonați. Ceea ce cred că se va întâmpla până în Februarie.

- În final, ce argument ai folosi ca să îi determini pe cititorii noștri care încă nu te cunosc să te caute online și să te urmărească?

- Eu nu oblig pe nimeni să facă așa ceva, dar dacă într-un anumit fel v-a mișcat un lucru pe care l-am spus în acest interviu, sau v-am făcut curioși și vreți să vedeți despre ce este vorba și ce se întâmplă în viața mea, mă puteți urmări pe YouTube - DIANA C și pe Instagram @imdianac.

Sursă foto: Facebook/Diana Condurache.

Distribuie articolul:  
|

INTERVIU

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.