INTERVIU 4 iunie 2021

„Eu mă simt parte din grupul suporterilor din Sfântu Gheorghe”

de Mirela Cara Dragu | 15485 vizualizări

Interviu cu Diószegi László, patronul echipei de fotbal Sepsi OSK

Diószegi László nu mai are nevoie de nicio prezentare în rândul covăsnenilor. După calificarea istorică a echipei Sepsi OSK în cupele europene, de care s-a bucurat întreaga comunitate din regiune, a acordat un interviu pentru Observatorul de Covasna în cadrul căruia a dezvăluit informații în premieră și a vorbit despre următoarele realizări pe care le-ar putea avea în perioada următoare. 

M.C.D.: Vreau să pornim discuția întorcându-ne puțin la momentul în care Sepsi OSK a intrat în Liga I de fotbal și cei din jur vă spuneau că o să vă piară entuziasmul când o să vedeți fața adevărată a lumii din fotbal. Puteți să confirmați că au avut dreptate aceste voci? Vi s-au făcut propuneri care să sfideze moralitatea?

D.L.: Nu. Slavă Domnului! N-am avut nici măcar o tentativă sau ceva de acest gen. Noi din start eliminăm tot ce ar ține de zona asta. Chiar dacă într-o vreme s-a vorbit că noi jucăm pentru CFR, am reușit până la urmă să demonstrăm că totul este doar un zvon fără sens.

M.C.D.: Lăsând zvonurile la o parte, am observat că vorbiți des despre visuri, deși aș zice că ar trebui să vorbiți mai degrabă de țeluri și obiective, nu? 

D.L.: Da, dar totul începe de la vis. De multe ori, meditez și mă gândesc ce aș vrea să se întâmple în anul viitor cu echipa noastră și atunci încep să visez cu ochii deschiși. Și de la vis, trec la realitate. Eu întotdeauna mă uit la buget și, în funcție de câți bani dispunem, decid și ce jucători aducem și ce investiții facem. Sunt foarte multe echipe care fac invers: prima dată iau jucătorii și apoi se uită la buget. Eu sunt puțin mai calculat. Nu mă hazardez, nu spun lucruri care nu sunt realizabile și fac totul în funcție de posibilități. 

M.C.D.: Acum, că tot v-ați referit la investiția în jucători, ziceați zilele trecute că urmează să faceți un transfer, dar că nu doriți să dezvăluiți numele jucătorului. S-a făcut până la urmă acel transfer?

D.L.: Chiar astăzi (n.r. joi, 03.06.2021) am vorbit. Jucătorul vrea foarte mult să vină la noi, dar clubul de la care trebuie să-l luăm cam trage de timp. Așa că mai așteptăm până mâine la 8:00. Dacă nu primim acordul, atunci, cu strângere de inimă, trebuie să căutăm alt jucător. 

M.C.D.: Dar acum puteți să spuneți despre cine este vorba?

D.L.: Da, este Valentin Gheorghe de la Astra Giurgiu.

M.C.D.: Dar cu stadionul de la Ploiești cum a rămas? Veți juca meciurile din Conference League acolo sau avem o șansă să jucăm acasă?

D.L.: Sunteți prima care află că tocmai am primit de la UEFA reglementările cu ce avem nevoie să facem pe stadionul nostru din Simeria ca să putem juca acasă. Ca să fie omologat stadionul, sunt o groază de cerințe. Exact peste o jumătate de oră am cerut să vină toți constructorii din Sfântu Gheorghe să stăm de vorbă să vedem dacă putem să realizăm ceea ce ne cer ei. Dacă nu, atunci va trebui să ne mutăm în Ploiești. 

M.C.D.: Știu că era incert faptul că ați putea folosi stadionul de la Ploiești. Ați primit confirmarea în acest sens?

D.L.: Da. Chiar astăzi (n.r. joi, 03.06.2021) am vorbit la Ploiești și am primit un răspuns care mă face mândru, anume că pentru Sepsi întotdeauna va fi deschis stadionul din Ploiești. Deci aceasta ar fi varianta de back-up.

M.C.D.: Dar așa, la o primă vedere a solicitărilor venite de la UEFA, dumneavoastră ce credeți, este fezabilă omologarea stadionului? Puteți face ceva într-un timp atât de scurt?

D.L.: Sincer vă spun că toți colaboratorii mei apropiați din club au spus că nu se poate face, dar eu n-am visat patru ani degeaba și sunt optimist că totul se poate face. Cu foarte multă muncă, cu foarte multă îndârjire, noi trebuie să facem: noi am luptat să intrăm în UEFA pentru a juca în Sfântu Gheorghe. Noi am făcut totul pentru acest oraș minunat. Chiar dacă am putea să închiriem autobuze și să ducem oameni la Ploiești, sentimentul nu ar fi același. Noi asta am visat, să vină o echipă din străinătate într-un meci oficial, că amical putem să organizăm și o mie, și iată că visul ni s-a îndeplinit. Nu putem să ne oprim din visul ăsta ca să mergem la Ploiești. Dacă totuși constructorii vor spune că este imposibil într-o lună și două săptămâni să facă tot ceea ce a cerut UEFA la stadionul ăsta, atunci cu mare, mare regret, va trebui să mergem la Ploiești. Dar eu la întrevederea cu constructorii o să cer să se lucreze și noaptea, și sâmbăta și duminica, noi trebuie să facem cumva să corespundă și să jucăm în UEFA. Nu se știe niciodată. Poate reușim să mai mergem un tur. Dacă stadionul corespunde și pentru turul respectiv de ce să nu jucăm acasă?

M.C.D.: Aș vrea să vă întreb, acum când vorbiți cu atâta hotărâre despre eforturile pe care le depuneți, cât la sută a fost noroc în toată povestea aceasta de succes?

D.L.: Eu cred că numai 10% a fost noroc. Restul a fost multă muncă excelentă, prestată de toți cei care sunt lângă mine. Și un rol foarte mare l-au avut și suporterii echipei, chiar dacă ei nu-și dau seama. Pentru mine este un mare imbold când văd că suporterii noștri sunt fericiți. Chiar dacă n-au putut să fie lângă noi, că era pandemie. 

M.C.D.: Asta este ceea ce vă motivează? Dumneavoastră aveți o viață foarte agitată, ce vă determină să mergeți mai departe?

D.L.: Dragostea de Sfântu Gheorghe și dragostea de suporteri. Când eram mic, mama și tata m-au educat așa, încât să știu că este o mai mare bucurie să dai decât să primești. Și eu trăiesc cu acest sentiment și mă bucur că pot să le dăruiesc suporterilor victoriile noastre. Eu încerc să rămân mereu cum am fost dintotdeauna. Știu că oamenii mă consideră unul de-ai lor. Eu mă simt parte din grupul suporterilor din Sfântu Gheorghe și nu numai al suporterilor, ci al tuturor oamenilor care iubesc această echipă. 

M.C.D.: O să vă opriți vreodată din ce faceți?

D.L.: Nu știu. Starea mea fizică și de sănătate nu știu cum va fi. Am avut și am destule probleme de sănătate și sper că în curând nu o să mai intervină vreo boală și atunci, până mă lasă puterile, o să fac totul pentru acest club, acest oraș, această regiune. 

M.C.D.: Echipa împlinește anul acesta 10 ani de la înființare, dar se fac și 100 de ani de la înființarea primei echipe de fotbal din Covasna. Aveți în plan să sărbătoriți în vreun fel?

D.L.: Da. Dacă reușim să dăm stadionul în folosință, în august cum intenționăm, atunci poate reușim să sărbătorim toate cele trei evenimente: 10 ani de la înființarea echipei Sepsi, 100 de ani de la înființarea primei echipe de fotbal din județ, Concordia, și inaugurarea noului stadion.  

Distribuie articolul:  
|

INTERVIU

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.