CULTURA 2 mai 2011

Concert Mircea Vintilă la Întorsura Buzăului

de Andreea Dabija Kelemen | 568 vizualizări
Întorsurenii s-au putut bucura la sfârşitul săptămânii trecute de un concert folk al artistului Mircea Vintilă. Sala Casei Orăşeneşti de Cultură a fost arhiplină, întorsureni şi mici şi mari s-au adunat pentru a se relaxa în prezenţa unor artişti de excepţie. Nu au lipsit primarul Întorsurii, Leca Băncilă, primarul Constantin Filofi din Sita Buzăului, profesori, elevi, studenţi, pensionari, cu toţii au ţinut să fie prezenţi la acest

Întorsurenii s-au putut bucura la sfârşitul săptămânii trecute de un concert folk al artistului Mircea Vintilă. Sala Casei Orăşeneşti de Cultură a fost arhiplină, întorsureni şi mici şi mari s-au adunat pentru a se relaxa în prezenţa unor artişti de excepţie. Nu au lipsit primarul Întorsurii, Leca Băncilă, primarul Constantin Filofi din Sita Buzăului, profesori, elevi, studenţi, pensionari, cu toţii au ţinut să fie prezenţi la acest concert special.

În deschidere, întorsureancă Iulia Mitrea a cântat împreună cu Tituş Constantin, un duet acustic modern, cu melodii care multe dintre ele se regăsesc pe albumul lui Tituş -„Liber”, lansat anul trecut: „Doar noi doi”, „Se plâng de mine îngerii” sau „Luna în cascade”, piesă care a fost cotată anul trecut ca fiind cea mai bună piesă înregistrată folk. Vizibil emoţionată, artista a mulţumit publicului pentru susţinerea de care a avut parte pe parcursul serii, şi a recunoscut că nu se aştepta să vină lumea în număr aşa de mare şi speră ca acest eveniment să se repete cât mai curând posibil.

Cei doi artişti au rămas apoi pe scenă pentru a-l acompania pe Mircea Vintilă. „Madama de pică”, „Toţi într-o barcă”, „Popa-Nan”, „Miruna”, „Hanul lui Manuc”, sunt doar câteva dintre şlagărele care au făcut istorie în muzica folk românească şi de această dată au încântat publicul, care la finalul recitalului a cerut bis-uri aplaudând insistent.

„Seară de excepţie, mă bucur nespus că am fost părtaşă la acest minunat eveniment. Sincer vreau să zic că am plâns în momentul în care Iulia a cântat „Se plâng de mine îngerii” şi „Balada fulgerată de vânt” la cererea publicului. E o artistă minunată, deosebit de talentată, mă bucur că s-a simţit bine între noi, ai ei. Iar Mircea Vintilă a fost Mircea Vintilă, unic! Faină seară, faini oameni!” a spus întorsureanca Ileana, 23 ani.

Mircea Vintilă s-a aflat pentru a doua oară pe scena Casei Orăşeneşti de Cultură din Întorsura Buzăului, prima oară concertând aici la sfârşitul anilor ’80. Născut pe 23 martie 1949, Mircea Vintilă a fost pasionat de muzică încă din perioada copilăriei. De departe cea mai plină de notorietate perioadă a sa a fost cuprinsă între anii 1992 şi 2003, când a făcut parte din celebra trupă Pasărea Colibri. Cel mai recent album a fost scos în anul 2005, este un best of cu 13 piese reorchestrate, numit Opere & Operete.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.