SPORT 8 iunie 2011

La Târgu-Secuiesc începe concursul Naţional de Karting şi Educaţie Rutieră

de Andreea Dabija Kelemen | 1111 vizualizări
În perioada 9-12 iunie va avea loc a opta ediţie a Memorialului „Codruţ Morar şi Jani Ferenc” În perioada 9-12 iunie se va desfăşura la Târgu Secuiesc Concursul Naţional de Karting şi Educaţie Rutieră ajuns la a VIII-a ediţie, „Memorialul Codruţ Morar şi Jani Ferenc”, organizat de Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe şi Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului. Finanţarea acestui proiect educativ se datorează Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, care a acordat suma de 6.800 de lei, şi diverşilor sponsori

În perioada 9-12 iunie va avea loc a opta ediţie a Memorialului „Codruţ Morar şi Jani Ferenc”

În perioada 9-12 iunie se va desfăşura la Târgu Secuiesc Concursul Naţional de Karting şi Educaţie Rutieră ajuns la a VIII-a ediţie, „Memorialul Codruţ Morar şi Jani Ferenc”, organizat de Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe şi Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului. Finanţarea acestui proiect educativ se datorează Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, care a acordat suma de 6.800 de lei, şi diverşilor sponsori care au contribuit cu aproximativ 8.000 de lei.

Echipajele sunt formate din trei concurenţi, câte unul pentru fiecare categorie de vârstă, aceştia fiind desigur însoţiţi de un cadru didactic. La fel ca în fiecare an, foarte mulţi elevi doritori s-au înscris la eveniment, peste 23 de echipaje din 20 de judeţe confirmând participarea. Concursul este individual pentru probele teoretică, îndemânarea cu kartul, îndemânarea cu bicicleta în poligon şi viteză karting. Clasele de participare pe categorii de vârstă sunt organizate astfel: Pufo - de la 6 până la 8 ani, Mini - până la 12 ani, Cadet - până la 14 ani, Junior şi Senior - până la 18 ani.

„Memorialul Codruţ Morar şi Jani Ferenc”, la care sunt invitate asociaţiile şi cluburile cu tradiţie în educaţia rutieră şi karting, îşi propune să atragă atenţia asupra pericolelor pe care le prezintă lipsa de experienţă şi teribilismul tinerilor conducători auto, în mod special a celor cu abilităţi de pilotaj, care nu trebuie să confunde drumurile publice cu pistele de concurs.

Mulţumirile organizatorilor se îndreaptă către partenerii proiectului educativ: Skat-Kart Târgu Secuiesc, Clubul Copiilor Târgu Secuiesc, Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, Direcţia Judeţeană pentru Tineret, Direcţia Judeţeană pentru Sport, Federaţia „Sportul pentru toţi”, Serviciul Poliţia Rutieră Covasna, Primăriile oraşelor Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului, Direcţia Sanitară Covasna şi Asociaţia nonprofit „Ciucaş”.

Codruţ Morar a fost un tânăr întorsurean, membru al cercului de karting şi educaţie rutieră în cadrul Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului, extrem de pasionat de acest sport, cu rezultate foarte bune la numeroase concursuri. Acesta a pierit alături de mama sa într-un tragic accident rutier, la numai un an de la obţinerea permisului de conducere.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
andrei, 17 decembrie 2011
Am participat !! Sunt din Buzau si as vrea sa aflu cine a mai fost la concurs. Eu am participat la clasa MINI.........
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.