CULTURA 25 iunie 2021

Biletele la spectacolele TAM se vând ca pâinea caldă

de Mirela Cara Dragu | 1382 vizualizări

Deși Teatrul „Andrei Mureșanu” a adăugat o a treia reprezentație pentru premiera pe care o lansează săptămâna viitoare, biletele s-au vândut atât de repede, încât știrea că mai sunt locuri disponibile pentru spectacolul din 29 iunie și-a pierdut valabilitatea. 

Teatrul „Andrei Mureșanu” a transmis miercuri un comunicat de presă prin care își informa publicul că noua premieră, „Consimțământ”, în regia lui Radu Afrim, s-a bucurat de succes încă din timpul repetițiilor. Biletele nici nu au apucat să fie puse în vânzare, că oamenii au și sunat pentru rezervări, iar locurile s-au ocupat cu o rapiditate surprinzătoare. 

Conducerea TAM a decis astfel să programeze o a treia reprezentație, pentru data de 29 iunie, tocmai din dorința de a le oferi cât mai multor persoane posibilitatea de a vedea spectacolul ce urmează a fi lansat. 

Interesant este că, de la momentul transmiterii comunicatului de presă, până joi dimineața, biletele pentru cea de-a treia reprezentație au fost deja vândute. „Între momentul trimiterii unui comunicat de presă și apariția lui efectivă în presă sunt cel puțin 24 de ore. Până aici e logic și clar. Comunicatul apare prima oară pe pagina de Facebook a instituției. Ei bine, în acest interval de o zi, la noi se vând instant toate biletele. La momentul apariției comunicatului în presă noi deja am închis casa”, a explicat Anna Maria Popa, managerul TAM, într-o postare pe pagina sa de Facebook, adăugând că nu dorește să se laude cu acest lucru, chiar dacă se bucură, ci vrea doar să le explice oamenilor care sună la teatru imediat ce citesc în presă că mai sunt locuri disponibile pentru data de 29 iunie și nu înțeleg cum de s-au vândut biletele așa de repede. 

Situația nu este nouă. Anna Maria Popa a explicat pentru Observatorul de Covasna că, în ultimii ani, TAM s-a confruntat constant cu această problemă. Chiar dacă succesul de care se bucură producțiile teatrale ale instituției este o încântare pentru toată lumea, numărul mic de locuri din sala de spectacole este frustrant. Situația este cu mult mai dificilă acum, în contextul restricțiilor pe fondul pandemiei de COVID-19, când sala de 100 de locuri nu poate fi încă folosită la capacitate maximă, ci doar la 70%. 

Cei care nu au reușit să cumpere bilete la premieră mai au de așteptat până în septembrie, când se va deschide următoarea stagiune. Cea din 2020-2021 se închide oficial joi, 1 iulie, cu concertul Parallel Lives. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.