UCRAINA/UKRAJNA 9 martie 2022

Campanie de strângere de fonduri pentru refugiați, în Zagon

de Diana Pantelimon | 1490 vizualizări

Primăria Zagon și parohiile comunei au lansat luni, 7 martie a.c., o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta victimele războiului de la granița României cu Ucraina. Localnicii comunei sunt îndemnați să doneze în special alimente neperisabile.

„Împreună cu parohiile ne-am adunat și am hotărât să strângem și noi niște alimente pentru refugiați. Facem apel pentru donații, cine, cât și ce poate, dar în special este nevoie de alimente neperisabile. Deja de ieri am strâns câteva alimente, făină, ulei, apă. Centre de colectare sunt și în Covasna, Brateș și  Zăbala, iar transportul alimentelor la graniță se va face cu ajutorul Consiliului Județean Covasna“, ne-a spus, la telefon, primarul comunei Zagon, Kiss Augustin.

Donațiile sunt așteptate de luni până vineri, între orele 08:00-16:00, la  Centrul Cultural „Mikes Kelemen” din Zagon, precum și la Parohia Ortodoxă din comună.

Încă de la începutul nefericitelor evenimente de la graniță, foarte multă lume s-a mobilizat pentru a-i ajuta pe refugiați. Oameni simpli, oameni de afaceri, asociații, fundații, primării și parohii, cu toții ne punem în locul celor izgoniți de cruntul război și încercăm să ajutăm cât mai mult.

În județul nostru, centre de colectare se mai găsesc și în Sfântu Gheorghe, la sediul Serviciului de Ajutor Maltez (strada Pescarilor, nr. 34B), la sediul UDMR (strada Petőfi Sándor, nr. 2). 

Centre de colectare sunt și la sediile UDMR din Târgu Secuiesc, Covasna și Baraolt. 

Preotul ortodox, Vasile Antonie Tămaș, duce o amplă campanie umanitară și strânge pachete la Parohia Ortodoxă din Vâlcele. El se asigură și de transportul până la graniță.

La Întorsura Buzăului donații se pot face la fostul sediu BCR din oraș.

Mai multe detalii despre campaniile de întrajutorare a refugiaților ucraineni desfășurate la nivelul județului nostru puteți citi pe covasnamedia.ro, categoria UCRAINA/UKRAJNA. 

Totodată, echipa OCV, prin campania „Covăsnenii ajută ucrainenii” stă la dispoziția covăsnenilor pentru a-i ajuta să afle răspunsuri de la autorități sau orice alte informații vor dori să știe cu privire la felul în care pot contribui la întrajutorarea celor care au scăpat de moarte venind în România. Comunicarea cu echipa OCV se poate face prin mesaje private pe Facebook sau prin E-mail, pe adresa observatorulcv@gmail.com.

Sursa foto: digi24.ro

Distribuie articolul:  
|

UCRAINA/UKRAJNA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.