ACTUALITATE 13 ianuarie 2020

www.covasnamedia.ro – cea mai importantă sursă de știri locale în limba română din județul Covasna și în 2019

de Covasna Media | 1690 vizualizări

În 2019, am înregistrat date record de audiență și trafic

Anul 2019 a fost cel mai prolific din istoria presei online covăsnene pentru portalul de știri www.covasnamedia.ro – cu peste 629.000 de persoane care au vizitat site-ul și peste 1,6 milioane de vizite

Luna decembrie a fost una record, cu peste 110.000 de vizitatori unici, cu o creștere de peste 25% față de media obișnuită de circa 75.000 de vizitatori unici lunar.

Aceste cifre poziționează covasnamedia.ro în fruntea tuturor site-urilor în limba română din Covasna, iar la nivel anual cifrele sunt similare sau superioare și unora dintre cele mai importante portaluri locale în limba maghiară. 

Interesante sunt și datele demografice, care arată că peste 70% din cititori sunt din județele Covasna, Harghita și Brașov, 55% din aceștia au limba română, limbă de bază pe dispozitivul de pe care accesează site-ul, iar 40% din aceștia au limba maghiară drept limbă de bază. Aproape 88% din cititorii site-ului, accesează informația de pe un dispozitiv mobil (smartphone sau tabletă).

52% din cititorii din 2019 au fost bărbați, față de 48 % femei, în timp ce din punct de vedere al vârstei, 31% dintre cititori au avut între 24 și 35 de ani, iar 26% dintre aceștia între 35 și 44 de ani. Creșterea cea mai amplă au înregistrat-o cititorii de peste 55 de ani, aproape 19% din totalul celor care au vizitat site-ul.

Anul 2020 a început la fel de bine, covasnamedia.ro reușind să stabilească un nou record, de 55.000 de vizitatori unici în primele 10 zile ale unei luni.

Suntem extrem de bucuroși de interesul pe care cititorii l-au acordat materialelor realizate de către redactorii noștri și calității conținutului oferit de covasnamedia.ro. Rezultatele sunt și mai îmbucurătoare în condițiile unui an greu pentru presa covăsneană, în care am rămas singurul ziar local în limba română care mai apare în print și în care piața de publicitate a fost puternic afectată de orientarea clienților către platforme globale precum Google sau Facebook. Noi credem în continuare în importanța și relevanța conținutului local, autentic și original, în jurnalismul obiectiv, tradițional prin valorile asumate și modern prin tehnicile și canalele de comunicare. Urmează investiții importante și dezvoltări ale grupului nostru de presă în 2020, e o datorie și o responsabilitate pe care o avem față de cititorii noștri, cărora dorim să le oferim mereu mai mult”, a declarat Daniel Santa, proprietarul publicației. 

Cele mai citite articole din 2019 

Subiectele sociale, (dacă nu punem la socoteală „setea” pentru informațiile legate de accidente), pe teme de ecologie, dezvăluiri pe teme locale și ideile îndrăznețe ale antreprenorilor covăsneni au adus pe site-ul nostru cei mai mulți vizitatori în anul care a trecut. 

Iată care sunt cele mai citite articole din 2019 de pe www.covasnamedia.ro

1. Sclavie modernă și tăcere de mormânt, la o fabrică de textile din Covasna 

Articolul a dezvăluit situația incredibilă de la un punct de lucru din orașul Covasna al unei fabrici brașovene de textile. Peste 60 de femei din județul Covasna au trecuc prin clipe de coșmar după ce poarta unității unde lucrau de câteva luni s-a ferecat, fără să primească nicio explicație. A apărut doar inscripția „Accesul persoanelor neautorizate STRICT INTERZIS” și s-a instalat o tăcere de mormânt. 

2. Primul magazin fără ambalaje din județ își deschide ușile

La începutul lunii iulie, în incinta localului Szimpla din centrul orașului Sfântu Gheorghe, a fost deschis un magazin care are la bază un concept simplu: mai puține ambalaje, mai multe produse ecologice. Printre produsele care pot fi găsite aici se numără nucile de săpun, periuțele de dinți din bambus sau farfuriile comestibile, dar și paste, orez, cafea sau ceai, toate la vrac. 

3. Strigăte de ajutor din Dobârlău 

Anul trecut, două familii din Dobârlău, cu câte trei copii fiecare, au trecut prin clipe de neimaginat. Toți cei șase copii au rămas orfani de mamă. Deși nimeni și nimic nu le va putea înlocui dragostea maternă, ei au avut nevoie de sprijin, și au în continuare, pentru a putea duce o viață liniștită, lipsită de grija zilei de mâine. Din fericire, oamenii nu au rămas indiferenți față de situația celor două familii greu încercate de soartă și încearcă să le întindă o mână de ajutor. Cu toate acestea, încă mai este loc de fapte bune.

4. Primul restaurant sustenabil din județ care pune în valoare ingredientele locale

Piața restaurantelor din județul Covasna a primit în decembrie un nou membru, care promite, prin inventivitate și pasiune, să iasă din mulțime. Este vorba despre localul Szikra, din strada Gödri Ferenc, nr. 18. Nu doar conceptul de bază al restaurantului este unul special, îndrăzneț, fiind construit în jurul produselor locale din zonele Covasna și Harghita, ci și idealul de sustenabilitate asumat - „zero food waste”, respectiv „nimic nu se aruncă”. 

5. Setea, suferința animalelor pe timpul verii

Animalele de companie suferă la fel de mult ca și oamenii la temperaturi extreme. Dacă un colț de umbră pentru a se adăposti este ușor de găsit, o sursă de apă, mai greu. Insolația poate fi fatală în cazul câinilor, spun veterinarii, iar în această perioadă toate animalele au nevoie de o atenție specială. Un simplu gest de omenie poate salva viața unui patruped.  

6. Laura Codruța Kövesi s-a născut la Sfântu Gheorghe și a jucat baschet de performanță

Laura Codruța Kövesi, născută Lascu, la 15 mai 1973, în Sfântu Gheorghe, a ocupat funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 9 iulie 2018. Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt. 

7. Localul transformat în sufragerie pentru părinți și copii

Copiii și părinții din Sfântu Gheorghe, au, începând din septembrie 2019, un spațiu dedicat lor, unde își pot petrece timpul împreună și unde pot desfășura activități diverse - creative, umanitare sau chiar științifice. Localul, care arată ca o mare sufragerie, primitoare și colorată, se numește Labirint, se află pe strada Ciucului și este o investiție realizată cu fonduri europene de doi tineri recent mutați în județul Covasna.

8. Noroaiele îi pun la grea încercare pe covăsneni

Primăvara nu înseamnă doar căldură, soare și natură înfloritoare, ci și glod până la glezne, gropi și nervi întinși la maxim. Deși sunt la zeci de kilometri distanță, situațiile au fost similare în localități precum Tinoasa din Târgu Secuiesc, Lădăuți din Barcani, Băcel din Chichiș, iar lista poate, desigur, continua.

9. Polul Frigului din România, din nou în top: ger la Întorsura Buzăului

De popularitate s-a bucurat și articolul care informa, în  ianuarie 2019, că staţia meteo de la Întorsura Buzăului a înregistrat minus 26,1 grade Celsius.

10. Prima stea Michelin pentru restaurantul unde lucrează bucătarul covăsnean Veres István

Restaurantul Babel din Budapesta, unde își desfășoară activitatea bucătarul originar din Târgu Secuiesc - Veres István, a anunțat pe Facebook faptul că a obținut prima stea Michelin, cea mai importantă recunoaștere în domeniul gastronomiei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.