ACTUALITATE 27 martie 2019

Prima stea Michelin pentru restaurantul unde lucrează bucătarul covăsnean Veres István

de Iulia Drăghici - Taraș | 7798 vizualizări

Restaurantul Babel din Budapesta, unde își desfășoară activitatea bucătarul originar din Târgu Secuiesc - Veres István, a anunțat pe Facebook faptul că a obținut prima stea Michelin, cea mai importantă recunoaștere în domeniul gastronomiei. 

Veres István este recunoscut în ţară în special pentru participarea la emisiunea televizată Top Chef din 2014. Visul său de a deveni unul dintre cei mai dintre cei mai apreciaţi chefi nu doar din România, ci chiar din estul Europei s-a adeverit miercuri, 27 martie, când restaurantul la care acesta lucrează a primit vestea, de la portalurile Világevő și Index.hu, că a obținut prima stea în Ghidul Michelin, unde au acces doar cele mai bune localuri din lume, după criterii foarte stricte.

Ghidul Michelin este cea mai cunoscută sursă de informare pentru gurmanzii din întreaga lume.

Restaurantul din Ungaria, Babel a intrat în atenţia inspectorilor Michelin în urmă cu mai bine de trei ani, iar devotamentul echipei, implicarea, calitatea constantă și ridicată a produselor și inovația bucătarului, format inițial în restaurantul familiei sale, Vadrózsák-Măcieșul din Târgu Secuiesc și apoi școlit în restaurante de renume din Europa, au dus la îndeplinirea mărețului obiectiv.

Restaurantul Babel a fost inclus pe locul 150 în TOP100+ al celor mai bune restaurante din Europa în 2018. Localul a obținut și titlul de „Restaurantul Anului 2017”, din partea renumitei publicații de profil „Decanter” din Anglia, iar în februarie Veres István a câștigat locul III la finala pe Ungaria al celui mai renumit concurs gastronomic din lume, Bocuse d'Or.

„Sunt din ce în ce mai motivat. Vreau să cresc cât mai mult. Am o grămadă de obiective. Nu mă mai opresc până la trei stele Michelin. Știu că asta o să dureze până o să am 50 – 60 de ani, dar e visul meu. În viitor, peste 5 – 10 ani, vreau să vin acasă, să fac un restaurant aici, în zonă, lângă pădure. Dacă o să avem aeroport la Brașov, o să fie și mai ușor să așteptăm oaspeți din străinătate. O să fac un restaurant de top”, ne spunea, într-un interviu pentru Observatorul de Covasna acordat la începutul anului 2018, Veres István.

Felicitări și mult succes în continuare, Veres István!

Sursă foto: Facebook. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.