SPORT 6 martie 2019

Laura Codruța Kövesi s-a născut la Sfântu Gheorghe și a jucat baschet de performanță

de Covasna Media | 10475 vizualizări

Unul dintre cele mai mediatizate personaje ale momentului, în viața publică din România, este Laura Codruța Kövesi, favorită să prea funcția de procuror-șef european.

Laura Codruța Kövesi, născută Lascu, la 15 mai 1973, în Sfântu Gheorghe, a ocupat funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 9 iulie 2018. Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.

Laura Kövesi este fiica procurorului Ioan Lascu, care a deținut din 1980 până în 15 ianuarie 2010 funcția de șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș. Fratele ei, Sergiu Lascu, a devenit în 2010 director general adjunct al Direcției Tehnologia Informației și Comunicare din Transgaz.

Laura Kövesi a absolvit învățământul preuniversitar la Mediaș, unde a evoluat ca baschetbalistă la Club Sportiv Școlar Mediaș. De acolo a fost selecționată în echipa națională de baschet feminin-cadete a României, cu care a câștigat în 1989 la Timișoara titlul de vicecampioană europeană. Între 1991-1995 a urmat cursurile Facultății de Drept în cadrul Universității Babeș-Bolyai.

În Timișoara, pe 16 decembrie 2011, la Universitatea de Vest obține titlul de doctor în drept având drept teză "Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal", coordonator av. Viorel Pașca, iar din comisia de doctorat: av. Radu Ioan Motica, Tudorel Toader, av. Dorel Lucian Julean, av. Viorel Pașca.

Pe vremea când practica baschetul, Laura Codruța Kövesi, fostă Lascu, era o apărătoare foarte bună, dar și o aruncătoare de două puncte precisă. Înălțimea o ajuta să recupereze multe mingi sub ambele panouri, iar condiția fizică era mereu un atu pentru ea.

Fotografia este ilustrativă pentru acest articol.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.