ULTIMA ORĂ 20 martie 2014

Administrația Penitenciarelor pune muncitori la dispoziția patronilor

de Monica Vrânceanu | 685 vizualizări

Angajatorii covăsneni vor avea posibilitatea de a face angajări din rândul persoanelor lipsite de libertate, în urma unui apel transmis în acest sens de către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna.

Directorul adjunct al AJOFM, Téglás Ferenc, a declarat că apelul arată că ANP este dispusă să ofere forță de muncă, calificată sau necalificată, către angajatorii covăsneni care doresc acest lucru.

Astfel, forța de muncă necalificată ar putea lucra în salubrizare, construcții sau amenajarea spațiilor verzi, în vreme ce printre persoanele lipsite de libertate se află și muncitor calificați în diverse meserii precum zidăria, instalațiile electrice sau tâmplăria.

Procedura ar implica încheierea unui contract de prestări servicii între penitenciare și angajatori, care ar beneficia și de unele avantaje, printre care siguranța uneltelor și bunurilor folosite în muncă – deoarece vorbim despre persoane aflate sub pază.

Téglás Ferenc a precizat că cele mai apropiate penitenciare sunt cele de la Codlea și Focșani, însă până acum ANP nu a mai transmis niciodată un astfel de apel. Reprezentanții AJOFM urmează să îi înștiințeze pe angajatorii din județ de această posibilitate, iar în măsura în care aceștia vor fi interesați, vor facilita legătura cu ANP. Până acum, AJOFM a oferit un curs de calificare pentru o singură persoană care provenea dintr-un penitenciar, fiind vorba despre o persoană care își ispășise deja pedeapsa.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.