TURISM 18 noiembrie 2013

Terenul de golf de la Vârghiș nu va mai fi construit

de Monica Vrânceanu | 847 vizualizări

Comuna a ratat o investiție de 90 de milioane de euro

Construcția terenului de golf de la Vârghiș, care ar fi putut fi cea mai mare investiție din zonă, a fost anulată, şi asta din cauză că modificările pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) nu au fost aprobate în Consiliul Local.

Primarul comunei Vârghiș, Ilkei Ferenc, ne-a declarat că după ce fostul CL, majoritar format din consilieri ai Partidului Civic Maghiar (PCM), a refuzat aprobarea PUZ-ului, austriecii care vroiau să construiască terenul de golf au dispărut și nu s-a mai auzit nimic de ei. Asta cu toate că, în pregătirea investiției, austriecii au cumpărat câteva hectare bune de teren în comună.

Personal, am susținut mereu această investiție, pentru că ar mai fi creat locuri de muncă, ceea ce era foarte important pentru zona noastră. Cum însă nu s-a putut aproba PUZ-ul, nimeni nu s-a mai agitat și nici austriecii n-au mai dat vreun semn. Este mare păcat, dar la acel moment pur și simplu nu s-a putut face nimic”, a spus Ilkei Ferenc.

Acum însă, proiectul a picat iar comuna nu are nici cât ar fi putut avea.

Potrivit planurilor, construcția terenului de golf de la Vârghiș ar fi creat în jur de 400 de locuri de muncă, ceea ce ar fi însemnat o adevărată evoluție a zonei. Un grup de investitori austrieci a anunțat în 2010 că vrea să investească la Vârghiş 90 de milioane de euro în construcția unui teren internațional de golf. Austriecii au cumpărat în Vârghiș 106 hectare de teren, din care 20% urma să fie suprafața propriu-zisă construită, în timp ce alte 60 de hectare au fost achiziționate pentru proiectul Riverside, un amplu proiect turistic derulat de același grup de investitori, care avea să cuprindă hoteluri, case și vile, cafenele, magazine sau terenuri pentru divertisment și sport. Proiectul terenului de la Vârghiș, care ar fi urmat să aibă 27 de găuri și să fie primul teren internațional din țară, a fost realizat de trei tineri din Covasna și Harghita, toți absolvenți de arhitectură peisagistică și proiectanți.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.