TURISM 15 septembrie 2011

Statul ar putea vinde Hotelul Bradul din Covasna

de Monica Vrânceanu | 1664 vizualizări

Hotelul Bradul din Covasna se află pe lista unităților de cazare turistică aparținând Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, pe care Ministerul Dezvoltării și Turismului ar dori să le vadă scoase la vânzare prin licitație.

Ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, s-a referit direct la Hotelul Bradul din Covasna într-o declarație făcută în cadrul şedinţei Consiliul Consultativ al Turismului, când a vorbit despre necesitatea vânzării unor hoteluri aflate în proprietatea RAPPS. Ministrul ar dori ca aceste obiective să fie scoase la licitație publică.

În context, Udrea a arătat că multe hoteluri ale RAPPS au fost ”onorate” în mod gratuit cu câte o stea sau două, numai pentru a nu fi închise, însă a subliniat că de fapt acest lucru nu a adus nimic benefic turismului românesc. Udrea a dat ca exemple Hotelurile Bradul din Covasna și Triumf din Bucureşti, însă a subliniat că în administrarea RAPPS sunt câteva zeci de baze de turism și a amintit că Ministerul a cerut încă de acum doi ani să se vândă infrastructura turistică aflată în gestiunea RAPPS.

Hotelul Bradul este unicul pe care RAPPS îl are în stațiunea Covasna și, chiar dacă aici nu au existat deloc investiții majore, administratorul acestuia, Gheorghe Onea, susține că hotelul este unul extrem de profitabil pentru Stat.

”În toate lunile de vară am avut un grad de ocupare de peste 90%, uneori nici nu am făcut față solicitărilor. Cred că Bradul este cel mai bun hotel pe care îl are RAPPS, dar dacă se dorește vânzarea lui, asta e”, a spus Gheorghe Onea.

Onea a mai subliniat că hotelului nu i-au fost adăugate stele ”pe gratis”, parterul acestuia având clasificarea de o stea, iar restul de două stele.

Hotelul Bradul din Covasna a fost foarte ocupat în acest an, ca și în cei trecuți, inclusiv ca urmare a faptului că la acesta au fost vândute bilete de tratament și odihnă prin Programul național al Casei de Pensii.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
GOGU, 7 octombrie 2011
Am sa raspund eu domnului Lazi.Am vazut ca in interventia dumneavoastra v-ati intrebat cine este domnul ONEA.Am sa va explic in citava randuri.Domnul Onea ca defapt mai toti directori citeste integral
Lazi, 15 septembrie 2011
Urgent privatizarea sau aplicarea programului guvernului de a incheia contract cu management privat.
Cazacu, 15 septembrie 2011
Vedeti ? Mentalitatea administratorilor acestor hoteluri este tipica individului egocentric care este capabil sa treaca un obiectiv turistic de interes national si comunitar prin prisma nevoilor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.