TURISM 5 iunie 2011

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului alocă bani pentru Cetatea Dacică și Hotelul Bodoc

de Monica Vrânceanu | 656 vizualizări
Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) va finanța două proiecte foarte importante pentru județul Covasna - reabilitarea Cetății Dacice din Valea Zânelor și reabilitarea Hotelului Bodoc din Sfântu-Gheorghe. Liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a participat la finele săptămânii trecute la o rundă de întâlniri cu ministrul Elena Udrea, la Brașov, cu această ocazie discutându-se despre finanțările pe care

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) va finanța două proiecte foarte importante pentru județul Covasna - reabilitarea Cetății Dacice din Valea Zânelor și reabilitarea Hotelului Bodoc din Sfântu-Gheorghe.

Liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a participat la finele săptămânii trecute la o rundă de întâlniri cu ministrul Elena Udrea, la Brașov, cu această ocazie discutându-se despre finanțările pe care Ministerul intenționează să le aducă în județul Covasna.

Dan Manolăchescu a declarat că MDRT se va implica în reabilitarea Cetății Dacice din Valea Zânelor (Covasna), proiectul în acest sens urmând a fi depus până la sfârșitul sesiunii semestrului I, ceea ce înseamnă că finanțarea ar putea începe din toamna acestui an.

”Este vorba despre repararea drumului de acces la Cetate, precum și de implementarea unor elemente de imagologie și panouri. Lucrările vor fi complexe, deoarece se va merge pe două planuri - cel al lucrărilor de reabilitare a Cetății și cel de infrastructură”, a explicat Manolăchescu.

În ceea ce privește Hotelul Bodoc, MDRT va acorda finanțare pentru lucrările de modernizare ale acestuia, odată ce se va reuși achiziționarea sa de către Consiliul Județean (CJ) Covasna și Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe.

”Sper ca monumentele de incompetență managerială lăsate în urmă de PSD să poată fi cumva reabilitate și repuse în valoare. E inadmisibil ca privatizarea făcută în frumoase vremuri iliesciene să distrugă practic turismul covăsnean - Malnaș, Balvanyos, Vâlcele, Șugaș-Băi și Sfântu-Gheorghe au fost lăsate în devălmășie și stări deplorabile de către investitorul prin care s-au privatizat obiectivele turistice. Așa cum la Șugaș-Băi și la Balvanyos s-au făcut pași spre refacerea turismului, sperăm că și la Sfântu-Gheorghe se va putea face acest lucru”, a declarat Dan Manolăchescu.

Liderul PDL Covasna a mai declarat că în urma acestei întâlniri de la Brașov mai există un lucru de comunicat către covăsneni, lucru care ține de investiții deja începute.

”I-aș informa pe românii din Covasna că județul nostru a avut acces la 12 creșe care se vor derula prin Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii, dar nicio primărie românească nu a fost capabilă să intre în parteneriat cu MDRT în acest sens; s-a întâmplat acest lucru din lipsă de terenuri sau din alte motive... Prin urmare, cele 12 creșe vor fi realizate în zone cu primari maghiari - UDMR, PCM sau independeți”, a explicat Dan Manolăchescu.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
vasy, 7 iunie 2011
Cred ca chestia cu cetatea dacica ia atins pe unii la nerv.Usurel "secuilor" sa nu va creasca tensiunea ca vi se rasucesc mustatile.Ei bine DA baieti,inca mai exista dovezi ale dacilor si aici in citeste integral
LESUCA DIN HETEA, 7 iunie 2011
DE LA DACI FRATE SI AM FOST PE AICI DE MULT TARE.ASA CA CIOCU MIC.COMENTEAZA ARTICOLUL NU PAREREA MEA.INCA MAI AM DEREPTUL LA OPINIE IN TARA MEA NU?MAI GANDITIVA ce vreti voi daca este bine.
SIC, 6 iunie 2011
acum nu mai inteleg: deci voi, in special tiganu' din hetea, va trageti de la daci sau de la noua cladire a ipj ului/poligonul armatei. Sa decideti o data sa stie lumea... :)
vasilis, 6 iunie 2011
@lesuca Tu siguuur esti dac. Daco-tigan :)
COSTEA, 6 iunie 2011
Când e vorba da ,,bani,,și mai ales de...comision. Bani vorbesc,cu bani au fost plătiți și cei care au scris istoria mai ales in EPOCA de AUR.
LESUCA DIN HETEA, 6 iunie 2011
CETATE DACICA ?PAI CUM STAM CU SECUII BRE?SAU DACII ERAU SUB ACOPERIRE.CINE A FOST INTAI OUL SAU GAINA?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.