TURISM 5 septembrie 2011

De două ori mai mulţi turişti

de Monica Vrânceanu | 579 vizualizări

O analiză a CCI Covasna arată că numărul turiştilor s-a dublat în prima jumătate a acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2010

O analiză a principalilor indicatori pe activităţile turistice din judeţul Covasna în primul semestru al acestui an evidenţiază creșteri importante, potrivit Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna.

Astfel, datele din analiza CCI arată că sosirile în principalele structuri de primire turistică au crescut în prima jumătate a lui 2011 de peste două ori faţă de perioada corespunzătoare a lui 2010, înregistrându-se un număr de aproape 38.000 de turişti. La hoteluri, numărul de turişti sosiţi – 26.402, a crescut cu aproape 39% faţă de primul semestru al anului trecut, aceste unități de cazare găzduind aproape 70% din turiştii sosiţi în judeţ.

La pensiunile turistice şi agroturistice creşterea a fost, în prima jumătate al acestui an, de aproape 88%, înregistrându-se 7.116 de turişti, adică 19% din numărul total de sosiri. În ceea ce priveşte numărul de înnoptări în principalele structuri de primire turistică, în judeţul Covasna s-a înregistrat în primul semestru al acestui an o creştere de peste 20% faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

Indicele mediu de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ a fost în primele șase luni din acest an de 33,2%, mai mic cu 3,3% decît cel înregistrat în perioada corespunzătoare din 2010.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.