STIREA ZILEI 8 decembrie 2022

Cea mai tare dintre galerii donează la meci jucării

de Daniela Luca | 1071 vizualizări

Cadourile suporterilor OSK ajung la o delegație de copii din Ucraina

La meciul de vineri, 9 decembrie, când Sepsi OSK o va întâlni pe FC Voluntari pe stadionul din Sfântu Gheorghe, suporterii sunt invitați să se implice într-o campanie caritabilă organizată de Federația Internațională a Asistenților Sociali, adresată copiilor refugiați din Ucraina. Pasionații de fotbal pot veni la meci cu jucării de pluș pe care le vor arunca pe teren în pauza partidei. O delegație din Ucraina va fi prezentă la evenimentul de vineri. 

Pentru Sepsi OSK, următoarea partidă din Superliga va avea loc pe 9 decembrie, de la ora 19:00, când se va confrunta cu FC Voluntari. Pauza meciului va fi una mai neobișnuită, pentru că suporterii vor avea ocazia să facă o faptă bună. 

„Clubul Sepsi OSK, împreună cu Federația Internațională a Asistenților Sociali, îi invită și în acest an pe suporteri să aducă la meciul cu FC Voluntari de vineri, 9 decembrie, câte o jucărie de pluş ca să aducem astfel un zâmbet pe chipul copiilor refugiați din Ucraina. În pauza partidei, aceste jucării vor fi aruncate pe teren, pentru ca acestea să fie ulterior donate”, transmite Sepsi OSK pe pagina de Facebook. 

Organizatorii campaniei ne-au spus că din delegația care vine din Ucraina fac parte și 11 copii de la o echipă de fotbal din zona Podilskyi. 

„La acest eveniment o să participe și 11 copilași din Ucraina. Vârsta lor este de 11-12 ani. Vin de la o echipă de fotbal de amatori și sunt din regiunea Kamianets, Podilskyi. Regiunea se află la 130 de kilometri de la vama Siret către Kiev. Când nu e război, acolo sunt 100.000 de locuitori, iar acum sunt 136.000, deci au 36.000 de mii de refugiați din zonele de război, majoritatea mame cu copii. Pentru acești copii se vor strânge plușurile. La acest eveniment vor participa și copii de vârsta lor și de la echipe de fotbal din alte orașe, din Baraolt și din Întorsura Buzăului. Vor aduce și ei cadouri pentru copii”, ne-a spus Rákos Zsolt-Levente, membru al Federației Internaționale a Asistenților Sociali. 

Conform acestuia, unul dintre motivele pentru care are loc acțiunea este acela de a-i scoate pe copii și pe cei care îi însoțesc din atmosfera apăsătoare din țara vecină, chiar și preț de câteva zile. Delegația condusă de președintele raionului va vizita câteva atracții turistice din oraș, mai spune Rákos Zsolt-Levente. 

Partener al acțiunii este ISU Suceava. Pompierii vor însoți delegația spre Sfântu Gheorghe, spun inițiatorii acțiunii. 

Biletele la meciul de vineri au fost puse în vânzare începând de miercuri, 7 decembrie. În zilele premergătoare meciului, doar deținătorii Cardului de Suporter pot achiziționa bilete, se arată pe sepsiosk.ro. Cu un card se pot cumpăra maxim 2 bilete, fie la casa de bilete, fie în sistem online, pe eventim.ro. Cei interesaţi vor putea să își ia bilete de la casieria Arenei Sepsi OSK, de miercuri până vineri, între orele 16:00 și 19:00. 

Prețurile variază în funcție de sectoare. Acestea încep de la 20 de lei și pot ajunge chiar și la 100 de lei pentru zona VIP sau 500 de lei pentru zona Skybox. 

Anul trecut, tot în preajma sărbătorilor, 30 de saci cu jucării de pluș donate de suporterii Sepsi OSK au ajuns la spitalele covăsnene.

Sursă foto: Sepsi OSK/ Facebook

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.