STIREA ZILEI 17 noiembrie 2011

Sex cu minore la Liceul de Artă?!

de Székely Emőke | 2374 vizualizări
Un profesor de pian de la Liceul de Artă Plugor Sandor din Sfântu-Gheorghe este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore, de 14 respectiv 16 ani. În ultimele săptămâni presa este plină de cazuri de pedofilie, unele mediatizate intens la nivel naţional....

Un profesor de pian de la Liceul de Artă Plugor Sandor din Sfântu-Gheorghe este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore, de 14 respectiv 16 ani.

UPDATE: Profesorul Tatár Gergely a fost reţinut, miercuri seară, pentru 24 de ore, urmând să fie dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Gheorghe Cosmin Andras, a declarat pentru Media fax că bărbatul a fost reţinut de poliţişti, iar împotriva acestuia a început urmărirea penală pentru relaţii sexuale cu minor. Profesorul a fost dus în arestul Poliţiei Covasna, iar joi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În ultimele săptămâni presa este plină de cazuri de pedofilie, unele mediatizate intens la nivel naţional. Cunoaştem cazul profesorului din Bucureşti acuzat de viol, dar şi al tânărului din Harghita care făcea trafic de pornografie infantilă. Cei mai mulţi dintre noi avem tendinţa de a crede că asemenea lucruri se întâmplă doar la alţii, nu şi pe la noi. Dar iată că avem o asemenea întâmplare şi în ograda proprie, la Liceul de Artă Plugor Sandor din Sfântu Gheorghe, unde un profesor de pian este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două dintre elevele sale.

Nu este vorba de viol

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Dumitru Ungureanu, a declarat că nu este vorba de viol, ci despre act sexual cu o minoră.

„O minoră în vârstă de 14 ani a venit la sediul poliţiei împreună cu părinţii ei, reclamând faptul că profesorul ei a întreţinut relaţii intime cu ea. Colegii mei au declanşat cercetările pentru a vedea dacă acuzaţiile se confirmă, iar fata va trebui să obţină un certificat medico-legal. Nu este vorba despre viol, profesorul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de lângă Tribunalul Covasna” – a afirmat purtătorul de cuvânt.

Conform Agerpres, profesorul de muzică Tatár Gergely de la Liceul de artă “Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale nu cu una, ci cu două dintre elevele şcolii. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, profesorul de pian ar fi avut raporturi sexuale atât cu o elevă de 14 ani, cât şi cu una de 16 ani.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, procurorul Cosmin Andras, a confirmat faptul că pe numele profesorului a fost înregistrat un dosar penal pentru raporturi sexuale cu minor şi că ar fi vorba despre două victime, menţionând că ancheta este în curs de derulare.

„Nu abuzaţi animalele”

Cei de la poliţie nu ne-au putut da numele celor implicaţi în caz, dar nu a fost greu să obţinem totuşi unele date despre protagoniştii ”poveştii de dragoste”. O plimbare printre elevii şcolii a avut rezultat şi am aflat că pedagogul acuzat ar fi profesorul de pian Tatár Gergely. Elevii nu ne-au spus decât prenumele fetei şi, fiindcă este vorba de o minoră, nu vom face public acest lucru.

Pentru că profilul de Facebook al profesorului este public, l-am studiat puţin şi am rămas „cu gura căscată” atunci când am văzut că la secţiunea „Activităţi” stă scris cu majuscule următorul lucru „STOP ANIMAL ABUSE” (stop abuzului de animale). Aşadar, a chinui un animal este abuz, dar a avea presupuse relaţii sexuale cu un minor, nu. Îi lăsăm pe cititorii noştri să tragă concluziile întrucât până la un verdict final aplicăm şi noi, ca şi alţii, prezumţia de nevinovăţie.

Un secret ştiut de toată lumea?

Am stat de vorbă cu două eleve ale liceului, iar acestea, fără să îşi dezvăluie identitatea, ne-au declarat că ştiau de caz de mai multă vreme, întrucât eleva în cauză le-a povestit despre faptul că are o relaţie cu profesorul de pian. Aceleaşi adolescente ne-au spus că totul a ieşit la iveală după ce părinţii fetei au dat de jurnalul fiicei lor, iar în paginile acestuia fata relata despre idila pe care o trăieşte cu profesorul ei. Directoarea Liceului, Sebestyén Lázár Enikő, nu ne-a răspuns la telefon, deşi am încercat de mai multe ori să o contactăm, dar a declarat portalului de ştiri szekelyhon.ro, că a aflat despre caz luni (pe 14 noiembrie a.c.), moment la care a făcut demersurile necesare adresându-se Poliţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, suspendându-l totodată din funcţie pe profesor. Potrivit aceluiaşi site, directoarea ar fi ştiut, sau cel puţin ar fi bănuit ceva mai demult despre întreaga idilă. Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Keresztély Irma, a declarat că în cazul în care acuzaţiile aduse profesorului se adeveresc, acesta va fi demis din învăţământ.

Un coleg şi un profesor bun

O colegă a profesorului, care de asemenea nu a dorit să îşi spune numele, a afirmat despre acesta că ar fi ”un coleg bun”, care nu a creat probleme. Ea a mai afirmat că profesorul a obţinut rezultate bune cu elevii săi la diferite concursuri de muzică, fiind un profesionist în domeniu. Colega, care la rândul său ştia de aventura profesorului cu minora, a mai declarat că acesta a mai avut în trecut relaţii cu fete mult mai tinere decât el.

Ce spune psihologul

Am întrebat şi un psiholog despre acest caz pentru a vedea punctul de vedere al unui specialist. Acesta ne-a declarat că în cazul în care se adevereşte faptul că bărbatul a întreţinut relaţii sexuale cu această minoră de mai multă vreme, este vorba de pedofilie. „Cei care suferă de această disfuncţionalitate iubesc foarte mult copiii, îi adoră. Este vorba despre un fenomen complex care se întâmplă în capul lor, pe care noi nu îl înţelegem. Evident, nu este un lucru normal, şi din păcate lasă urme adânci în sufletele copiilor” – ne-a spus psihologul.

În cursul zilei de ieri am încercat în repetate rânduri să-l contactăm pe profesorul Tatár Gergely pentru a afla şi părerea sa despre tot acest scandal, însă acesta a avut telefonul închis.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
nice, 17 noiembrie 2011
”Potrivit aceluiaşi site, directoarea ar fi ştiut, sau cel puţin ar fi bănuit ceva mai demult despre întreaga idilă”. După fapta profesorului, asta mi se pare cea mai gravă... și citeste integral
Baiazid, 17 noiembrie 2011
Nu este corect ce s-a intamplat.Normal ca acel profesor trebuie sa-si primeasca pedeapsa.Dar eu i-asi intreba pe parintii fetei :Unde ati fost domnilor ? Ca sigur profesorul nu a fost primul ? Voi nu citeste integral
Primar_la_Hetea, 17 noiembrie 2011
Trist, sper ca va ajunge la puscarie, unde va fi si el abuzat de colegii de celula.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.