STIREA ZILEI 26 martie 2013

Portarul echipei de futsal FC Sepsi, Andrei Grigoraș: „Avem cel mai frumos public din țară”

de Székely Emőke | 1337 vizualizări

Component al echipei de futsal FC Sepsi, Andrei Grigoraș este portarul care nu numai că scoate meci de meci goluri aproape sigure, dar face și spectacol. Și-a început cariera la FC Brașov, apoi în urma unei accidentări a ajuns să joace futsal. Și o face la cel mai înalt nivel, fiind vicecampion național cu FC Sepsi și component al Echipei Naționale a României.

– Andrei, ești de ceva vreme la Sfântu Gheorghe. Cum și când ai ajuns să joci pentru echipa aceasta, și cum te simți aici?

– În toamnă se vor face trei ani de când joc pentru Sfântu Gheorghe. Am ajuns aici în septembrie 2010, după ce am fost căutat de conducerea clubului. Înainte jucam la Design Construct Brașov, echipă care s-a desființat, iar eu împreună cu alți colegi am căzut de acord cu cei de la conducerea clubului să venim la Sfântu Gheorghe. Îmi place aici, mă simt bine, nu am probleme. M-am integrat repede, am fost primit cu multă căldură, așadar e bine.

– În pauza de iarnă au plecat mulți brașoveni de la echipă. Practic ați rămas doi. Cum e fără colegii care nu mai joacă la echipă?

– Așa este, am rămas eu și Cornel Țicalo. Mă rog, a fost decizia lor să plece, viața merge mai departe, echipa merge mai departe. Am rămas prieteni, ținem legătura, însă decizia le-a aparținut, ei au considerat că este mai bine să plece. Noi însă continuăm să jucăm, să avem rezultate.

– Care a fost cea mai frumoasă perioadă de până acum din cariera ta la Sfântu Gheorghe? Care a fost acea partidă de care îți aduci cu cel mai mare drag aminte?

– Cu siguranță anul trecut a fost cel mai bun an, dat fiind succesul pe care l-am obținut. Am ieșit vicecampioni naționali, ceea ce eu consider că este o performanță extraordinară. Am avut multe meciuri bune, însă nu pot uita partida în urma căreia ni s-au pus medaliile de argint la gât.

– Cum vezi actualul sezon? La început lucrurile nu au mers așa cum v-ați propus…

– Da, așa este. Eu însă sunt de părere că atunci când au loc schimbări majore la o echipă, rezultatele nu apar din prima clipă. Trebuie să clădești pentru ca apoi să obții și succesul. La noi a avut loc o schimbare majoră, a venit domnul Jakab ca antrenor. A fost ceva nou pentru noi toți, am avut nevoie de timp pentru a ne obișnui, pentru a arăta rezultate, dar bine că totuși acestea au venit puțin mai târziu, și continuăm aceste rezultate și acum.

– Ce șanse mai vezi pentru echipă în acest sezon? Mă gândesc atât la campionat, cât și la Cupa României.

– La începutul lunii aprilie vom juca în cadrul sferturilor de finală ale Cupei României acasă cu Focșani. Cred că Focșani este un adversar accesibil, vom juca o singură partidă, sper să fie bine, și apoi să vedem ce se întâmplă mai departe. În campionat mi-ar place să luăm o medalie, în cel mai rău caz de bronz.

galerie futsal

– Ce crezi despre echipa din Târgu Mureș? Chiar sunt de nebătut?

– Am dovedit faptul că și echipa din Târgu Mureș poate fi învinsă, i-am învins pe teren propriu. Cu toate acestea trebuie să recunosc faptul că sunt cei mai buni la ora actuală din țară. Acești jucători joacă de când s-a înființat futsalul în România. Noi jucăm cu dăruire, cu suflet, ei însă joacă din știință, ca să zic așa. Dar nimeni nu este de nebătut, dacă avem sprijinul publicului, putem face multe.

– Apropo de public, ce părere ai despre cei care vin la meci? V-ar ajuta o galerie adevărată, care să facă gălăgie pe tot parcursul meciului?

– Fără doar și poate avem cel mai frumos public din țară. Nicăieri nu vezi atâta lume care să vină și să susțină echipa. Desigur că ne-ar ajuta o galerie, am purtat și eu discuții cu diferite persoane în acest sens, însă deocamdată nu s-a concretizat nimic. Noi simțim că lumea ne susține, publicul simte foarte bine când avem mare nevoie de susținere și atunci suporterii ne împing din spate. Este foarte frumos, cel mai frumos.

– Joci în echipament galben-negru. Are vreo legătură cu FC Brașov?

– Nu are nicio legătură cu FC Brașov. Înainte am avut echipament complet negru, care nu prea mi-a plăcut. Aveam nevoie de un echipament care să se distingă de cel al coechipierilor mei, mi-am dorit ca acest echipament să aibă o culoare vie, care să mi se potrivească, iar după mai multe discuții am convenit să joc în galben-negru, o combinație care „să scoată ochii adversarilor”.

– Cu ce echipă ții în fotbalul pe teren mare?

– În fotbalul internațional țin cu Real Madrid, iar în campionatul intern cu FC Brașov.

– Până la urmă tot la FC Brașov ajungem…

– Da, am o legătură specială cu echipa de sub Tâmpa. Am jucat acolo, practic acolo mi-am început cariera. Am fost component al echipei de juniori, dar din păcate m-am accidentat, am suferit o operație la genunchi, după care am fost împrumutat unor echipe din ligile inferioare. Jucam în liga a III-a când am fost căutat de cei din conducerea echipei de futsal Design Construct, și așa am ajuns să foc fotbal în sală. FC Brașov însă va avea mereu un loc aparte în sufletul meu.

– Ești component al Naționalei României. Ce înseamnă pentru tine acest lucru?

– Este un pas important în cariera mea. Eu mi-am făcut un plan de dezvoltare în carieră, iar convocarea la Națională este unul din acești pași. Simt că am progresat mult, iar acest lucru este dovedit și de convocarea la Națională.

– Ți-ai dori să pleci de la FC Sepsi?

– Am avut o ofertă în vară, însă am fost încă sub contract cu Sfântu Gheorghe, așadar nu am plecat. Oferta a venit de la Târgu Mureș, așadar ar fi fost un pas înainte în cariera mea, dar nu a fost să fie. Repet, mă simt bine aici, este aproape de casă, mă înțeleg bine cu toată lumea, așadar nu e vorba că trebuie musai să plec. Dacă însă voi primi o ofertă pe care o voi considera că mă va duce înainte în carieră, care va veni din străinătate, de exemplu, da, voi pleca.

– Ești unul dintre cei mai respectați și cei mai iubiți jucători. Cu toate acestea te întreb dacă ai avut vreodată conflicte de natură etnică la Sfântu Gheorghe?

– Nu, nici vorbă de așa ceva. Eu am avut trei prietene de etnie maghiară, dar am avut contact cu persoane maghiare și pe vremea când eram copil, mama lucra la fabrica de mobilă din Sfântu Gheorghe. Nu am niciun fel de probleme, nici conflicte, nici nimic, și nici nu cred că voi avea vreodată.

– În încheiere spune-mi ce le transmiți fanilor tăi din Sfântu Gheorghe...

– Mesajul meu este cât se poate de scurt: veniți la meci așa cum ați făcut-o și până acum și susțineți-ne pentru că jucăm și pentru voi!

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.