STIREA ZILEI 26 noiembrie 2021

Concert caritabil pentru viața medicului Kovács Benedek

de Mirela Cara Dragu | 2152 vizualizări

Duminică, 5 decembrie, de la ora 17:00, la Biserica Unitariană din Sf. Gheorghe, Harmony Band și artiștii Moni Opra, Marius Popa, Daria Bularca vor susține un concert caritabil, intitulat „Alături de Dr. Kovács Benedek”. Participanții nu vor plăti bilet de intrare, însă sunt încurajați să doneze minimum 50 de lei. Banii vor merge în contul medicului veterinar a cărui viață depinde de un tratament pe termen lung de minimum 24 de mii de euro. 

Vestea că viața medicului veterinar Kovács Benedek este pe muchie de cuțit a întristat aproape întreaga comunitate covăsneană. Colegi de breaslă, posesori de animale, oameni de presă, toți s-au mobilizat rapid în încercarea de a strânge banii de care doctorul are nevoie în acest moment pentru a rămâne în viață și a se vindeca. 

Acestor eforturi li se alătură și cele ale câtorva artiști care nu puteau rămâne impasibili în fața suferinței unui om de 43 de ani, tată a doi copii școlari și salvator al multor animale de companie. „Îl cunoaștem toți, este medicul animalelor noastre. Noi acolo ne ducem cățeii și pisicuțele, iar acum am aflat de tragedia care i se întâmplă. Eu bineînțeles că știu prin ce trece acest om. Am fost și eu pe acolo, acum nu demult. Eu am deja trei ani de când m-am vindecat și știu cum e să depindă viața ta de sume imense de bani, sume pe care tu nu le ai”, a declarat Moni Opra, una dintre artiștii care vor cânta de dragul și pentru viața medicului veterinar. 

Alături de Moni Opra, cei care vor participa la concert îi vor vedea evoluând pe membrii trupei Harmony Band, pe Daria Bularca și Marius Popa. Pe scenă vor fi prezenți și foarte tinerii artiști ai Ansamblului de cameră al Liceului „Tudor Ciortea”, dirijat de prof. Izabella Mihaela Brașoveanu.

Concertul va avea loc duminică, 5 decembrie, de la ora 17:00, la Biserica Unitariană din Sf. Gheorghe. Participanților li se recomandă să doneze minimum 50 de lei. Toți banii colectați în urma evenimentului vor merge la Dr. Kovács Benedek, care tocmai a trecut recent printr-o intervenție chirurgicală pe creier și are de urmat un tratament costisitor, de aproximativ 24 de mii de euro, bani ce depășesc posibilitățile financiare ale familiei lui. 

Cei care nu vor putea merge la concert, dar doresc să participe financiar la salvarea medicului veterinar o pot face printr-o donație efectuată direct în contul acestuia: 

IBAN: RO20INGB0000999901386390

Detinator cont : Benedek Kovács

Banca: INGB CENTRALA

Moneda : LEI (RON)

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

Eu am învățat un lucru în viață. Să ajuți pe cineva atunci când are nevoie. Iar acest om, acest prieten, această cunoștință a noastră a tuturor, din acest oraș, acum are nevoie de ajutor. Al nostru. Al tuturor”, a mai spus Moni Opra, care vede un semn bun în faptul că restricțiile anti-COVID s-au mai relaxat și permit participarea unui număr mai mare de oameni la eveniment. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.