STIREA ZILEI 31 martie 2022

Cinci zile de concerte pe Scena Principală a Zilelor Sfântu Gheorghe; Cargo și Delia printre cei mai renumiți artiști

de Iulia Drăghici - Taraș | 2904 vizualizări

Concertele de la Scena Principală a Zilelor Sfântu Gheorghe vor începe mai repede anul acesta. Dacă la edițiile anterioare, această locație era vizată de evenimente doar la finalul săptămânii, acum organizatorii vor deschide programul de miercuri, din 27 aprilie.  

Astfel, Scena Principală va fi pusă în valoare timp de cinci zile, până pe 1 mai, inclusiv. 

Având în vedere cei doi ani de pauză forțată, ne-am gândit ca anul acesta să extindem un pic „weekendul” și programele din centru, pe scena mare a evenimentului să le începem de miercuri seara de la ora 20:00 și în fiecare seară, miercuri, joi, respectiv vineri, sâmbătă, duminică – în mod clasic, să avem concerte în aer liber cu acces gratuit”, a spus miercuri, într-o conferință de presă coordonatorul de programe, Knop Ildikó. 

Astfel, miercuri seară, de la ora 20:00, formaţiile Ismerős Arcok (Ungaria), Kor-Zár (Slovacia) și Transylmania (România) vor susține un concert comun.

Joi, trupele locale din Sfântu Gheorghe vor susține un mare concert sub deviza Made in Sepsi.

Vineri și sâmbătă vor avea loc câte trei concerte, de la orele 18:00, 19:30 și 21:30. În deschiderea serii de vineri cântă Ego Sum din Târgu Secuiesc, urmată de formaţia rock Cargo din Timișoara. Formaţia maghiară Beatrice, condusă de Feró Nagy, va încheia seara.

Sâmbătă, tinerii se pot dezlănțui: trupa indie-pop-rock 4S Street din Gheorgheni va da tonul, urmată de Blahalouisiana din Ungaria, care cântă beat-rock cu o tentă pop-soul, iar ziua se va încheia cu trupa maghiară de rock alternativ și funky Honeybeast.

Festivalul se va încheia duminică cu una dintre cele mai mari vedete românești din ultimii ani, Delia, jurată X Factor şi iUmor, cântăreață, dansatoare și compozitoare (19:30), urmată de una dintre cele mai mari trupe rock maghiare din toate timpurile, Edda Művek, care va concerta de la 20:30, înaintea spectacolului pirotehnic de la ora 22:15.

A fost nevoie de mult efort pentru a organiza concerte cu trupe de nivelul evenimentului pentru weekendul festivalului, care include și ziua de 1 mai, deoarece va fi practic primul „weekend de petrecere” adevărat din întreaga Europă. (...) Credem că am reușit să menținem un echilibru pentru toate categoriile de public, atât în ceea ce priveşte stilurile muzicale, dar şi pentru maghiari și români, cât şi tineri și vârstnici”, a mai spus Knop Ildikó. 

Consider că cea de-a 29-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe va aduce laolaltă oamenii din orașul nostru, și nu numai. Va aduce mai aproape familiile care locuiesc la mare distanță, prieteni vechi și bune cunoștințe. Va fi o adevărată sărbătoare a reîntâlnirilor!”, a transmis și primarul Antal Árpád, prin intermediul Facebook. 

Ediția cu numărul 29 a Zilelor Sfântu Gheorghe are loc în perioada 23 aprilie – 1 mai. Deschiderea o va face Budapest Gypsy Symphony Orchestra, în 23 aprilie, la Sepsi Arena, cu două spectacole, de la 16:00 și de la 19:00. 

Programul evenimentului este disponibil pe www.zilelesfantugheorghe.ro.

Foto: Kristó-Gothárd Hunor

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Sandor Szakacs, 31 martie 2022
Nu ar strica nici ceva muzica electronica. De exemplu un Dj Project, un Dj Pascal Junior. Sau macar un Vescan, un Carla's Dreams. Suntem cam in evul mediu luand in calcul muzica din anii trecuti din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.