STIREA ZILEI 31 mai 2022

Cinci medalii de aur pentru covăsneni la mondialele de dans din Croația

de Iulia Drăghici - Taraș | 1061 vizualizări

O performanță impresionantă a fost atinsă recent de dansatorii clubului sportiv „Sport-All” din Sfântu Gheorghe, făcând parte din echipa ZDance. Participarea la campionatul mondial de dans din Croația, Dance Star, le-a îmbogățit palmaresul cu cinci medalii de aur, obținute la fiecare din cele cinci categorii la care au fost înscriși. 

Reprezentanții echipei vorbesc despre acest rezultat ca fiind unul istoric, având în vedere că la acest campionat mondial desfășurat pe Coasta Adriaticii, în Porec, în cele 10 zile de concurs s-au întrecut 7.000 de participanți. Evenimentul s-a încheiat în 29 mai. 

Am așteptat mai mult ca niciodată Campionatul Mondial din acest an! Patru producții s-au calificat în Liga A la preselecția de la București și am păstrat o coregrafie, pe care am frământat-o, am șlefuit-o și am modelat-o până în ultima zi, pentru a concura la preselecția de la Porec! Pe data de 24 mai a avut loc preselecția O Hour, care a devenit primul nostru succes. Producția Ninja GOrls a lăsat în urmă celelalte producții, luând locul I și calificându-se în liga A. În seara zilei de 25 mai a avut loc deschiderea oficială a concursului Dance Star într-un cadru ceremonial. Toate echipele au defilat sub propriul lor steag, pe scena construită pe malul mării. Această seară unică, de neuitat, a fost încheiată cu foc de artificii.

Apoi a venit 26 mai, ziua cea mare!

După primele două producții de concurs, competiția s-a desfășurat într-un ritm tensionat. Cu implicarea părinților, am dezbrăcat și am îmbrăcat fetele, le-am machiat și coafat, pentru că au fost unele fete, care au participat la două, chiar trei producții de concurs.

Neținând cont de oboseală, dansatorii noștri au dat tot ce e mai bun din ei în fiecare producție. După ultima noastră producție, am alergat din sala de spectacol într-o dispoziție euforică pentru a le prinde pe fete în culise. Restul echipei era deja acolo și am strigat împreună: «Asta da, am reușit!». Ingrid Brandabura s-a desprins din cerc, s-a uitat la Szófia Stinghe: «Aceasta a fost ultima noastră participare...» și au izbucnit în plâns. Acolo s-au scurs în mintea noastră ultimii 10 ani, cum au început să danseze fiind fetițe de 8 ani, iar acum stăteau aici, în fața noastră, fete mature, îmbrățișând noua generație de copii de 8 ani. Împreună, la capătul unui drum lung, plin de sudoare, de experiențe, coborâșuri și suișuri, uneori plânsete, dar și multe, multe râsete. Aceste fete, în ciuda tuturor greutăților, au perseverat până în ultima clipă, când desfăcându-și aripile zboară să-și îndeplinească propriile vise. Într-o îmbrățișare, printre lacrimi am retrăit nostalgia anilor trecuți și a momentului despărțirii. O eră se apropie de sfârșit și începe una nouă”, a transmis coordonatoarea dansatorilor, Vass-Vitus Kinga. 

Producțiile câștigătoare au fost: 

  • Candy Crush: Andreea Cîrlan - solo, Comercial Dance, copii – locul I; 
  • Totally Spies: Nicole Vivien Kajcsa, Nóra Daragics, Kriszta Szakács-Dálnoki - duo, trio, cvartet, Comercial Dance, mini – locul I; 
  • 0 Gravity: Renáta Kibédi, Csengelle Kovács, Szidónia Balázs, Adrienn Székely, Andreea Cîrlan - grup, Comercial Dance, copii - locul I; 
  • ReDemption: Stinghe Szófia, Brandabura Ingrid, Cojocaru Kriszta Adrienn, Székely Anett, Kaláka Kriszta, Krizbai Zsanett, József Orsolya, Székely Adrienn, Andreea Cîrlan, Kiorédi Renáta, Kovács Csengelle, Baláz – grup – locul I; 
  • Ninja GOrls: Stinghe Szófia, Brandabura Ingrid, Cojocaru Kriszta Adrienn, Székely Anett, Kaláka - grup, Commercial Dance, senior – locul I. 

Felicitări fetelor pentru munca persistentă și pentru această performanță! Dintr-un maxim de 120 de partituri, fiecare dintre producțiile noastre a primit un punctaj de peste 102 puncte. În plus, Ninja GOrls a primit peste 107 de puncte, care este un scor de Gala Night. Am dori să o remarcăm pe profesoara de antrenament Sándor Lilla și pe asistentele ei Cojocaru Adrienn Kriszta, Stinghe Szófia și Ingrid Brandabura, care i-au dus pe toți concurenții noștri pe prima treaptă a podiumului. Mulțumesc părinților pentru sprijin și lui Ildiko Bartók pentru realizarea hainelor de concurs. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără: Vitus Residence, Bertis, Hortigala, Capitaly Taxi, Cetina Verde Bradet SRL, GADO, Asicov SRL, Popa Radu, Dio Panprod SRL, Izoplus Building, Tiber SRL, Uniontax Covasna SRL, Aquaris Veritas Export-Import SRL, Volum Serv SRL, Klass Market, Erdorodave, Vis Proiect, Miticon srl, Cosmin Stivuitoare și nu în ultimul rând Consiliul Județean Covasna”, au mai transmis coordonatorii. 

Felicitări! 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.