SPORT Acum 2 ore, 23 minute

Sepsi OSK, singura echipă din Liga 1 care nu are sponsor o casă de pariuri – Golazo.ro

de Covasna Media | 62 vizualizări

Echipa covăsneană de fotbal Sepsi OSK este singura din Liga 1 a României (din totalul celor 16 echipe) care nu are drept sponsor o casă de pariuri, notează jurnaliștii de la golazo.ro. „Am oroare de așa ceva și mă țin departe”, spune patronul echipei covăsnene, Diószegi László. 

DEPENDENȚA: Apogeul relației Liga 1 - industria de betting: 15 din 16 echipe au o firmă de pariuri pe tricouri”, se intitulează articolul jurnaliștilor de la golazo.ro în care se arată că toate celelalte 15 echipe au, fie ca sponsor principal, fie ca sponsor secundar, o casă de pariuri. 

„Niciodată, în prima ligă din România, nu au existat atâtea cluburi care să aibă un sponsor, principal sau secundar, din rândul industriei jocurilor de noroc și care să fie și expus pe echipamentul de joc”, scrie sursa citată anterior. 

Cum explică Diószegi László situația: „Fără case de pariuri la noi pe tricouri”

Patronul Sepsi OSK spune că deși a avut oferte din partea caselor de pariuri, niciodată nu le-a acceptat, pentru că este un principiu de la care nu se abate, agreat de toți oamenii din club.

„Avem un principiu, pe care l-am impus, cu care sunt de acord cei din club și pe care l-am respectat, îl respectăm și îl vom respecta și de aici înainte. Și anume: fără case pariuri la noi pe tricouri. De ce? Fiindcă nu vreau să am deloc de-a face cu pariurile”, a spus Diószegi László pentru jurnaliștii de la golazo.ro. 

Motivul pentru care a luat această decizie are la bază o întâmplare din copilăria patronului echipei Sepsi OSK. 

„În anii '80, când eram tânăr, am fost să văd un meci. Aveam plăcerea tânărului care mergea entuziasmat la stadion să vadă fotbal. Și știți ce am văzut? Un meci aranjat. De atunci, am oroare de așa ceva și mă țin departe”, a explicat Diószegi László.

Sepsi OSK are 11 sponsori, printre care MOL, OTP Bank, Gyermelyi, Bertis, brutăria Diószegi și Trio Impex. 

„În 2023, Sepsi a produs din sponsorizări și publicitate 1,8 milioane de euro, fiind undeva la mijlocul acestei ierarhii în Liga 1”, mai notează jurnaliștii de la golazo.ro. 

În alte țări, echipelor de fotbal din Liga 1 le este interzis să facă reclamă la casele de pariuri 

În Anglia, echipele din Premier League au decis ca începând cu sezonul 2026-2027 cluburilor de fotbal să le fie interzis să imprime pe partea din față a tricourilor de joc numele sau logo-urile caselor de pariuri. 

În Spania, echipelor din Liga 1 le este interzis să facă reclame la jocuri de noroc încă din 2021, iar în Italia din 2019. Și Olanda va lua aceeași decizie, începând cu anul 2025, conform golazo.ro. 

În Franța și Germania reclamele la casele de pariuri sunt permise, însă doar câte o echipă din aceste țări are contract cu casele de pariuri, mai notează aceeași sursă. 

În România, Parlamentul a adoptat în luna aprilie o lege care interzice jocurile de noroc („păcănelele”, așa cum sunt ele cunoscute) în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, aceasta fiind printre primele măsuri luate în țara noastră împotriva dependenței de jocurile de noroc. 

Sursa foto: Sepsi OSK / Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.