SPORT 13 noiembrie 2013

Hadnagy Attila – atacantul din Sfântu Gheorghe iubit și la Botoșani

de Székely Emőke | 783 vizualizări

După ce ani la rând a jucat la FC Brașov, la începutul anului trecut atacantul din Sfântu Gheorghe, Hadnagy Attila, a semnat cu FC Botoșani, echipă care evolua pe atunci în liga secundă. Spune că i-a plăcut proiectul moldovenilor, a ajuns cu ei în prima ligă și speră să mai joace câțiva ani în primul eșalon.

Hadnagy Attila fotbalist 2013 - 03

– Attila, cum ai ajuns tu de fapt la Botoșani?

– Se întâmpla în ianuarie anul trecut. Am fost contactat de cei din Botoșani, care mi-au propus un contract. Mi-a plăcut proiectul lor, și-au dorit mult să promoveze în Liga I, Botoșani nu a mai avut echipă în prima divizie, și astfel am ajuns acolo. La început aveam rețineri, nici nu prea vroiam să merg, dar acum nu îmi pare rău de alegerea făcută.

– Cum te-au primit fanii de acolo? Te-ai obișnuit?

– A juca în Liga I este o noutate pentru oamenii de acolo. Pe mine m-au primit foarte bine, nu am avut probleme, suporterii mă iubesc și mă respectă. Distanța este cam mare, dar am plecat cu familia, fără soție și cei doi copii nu m-aș fi dus.

– Cum a fost să joci contra fostei tale echipe și să și marchezi?

– Înaintea meciului cu FC Brașov eram nervos, nu-mi găseam locul, simțeam o presiune. Mi-am dorit foarte mult să joc bine, și mi-a și ieșit. Am marcat, echipa mea a câștigat, așadar a fost bine. M-am bucurat că am putut da totul în acea partidă, mi-am dorit enorm să demonstrez și mi-a ieșit. Cred că eu am plecat de la Brașov exact când trebuia. După ce m-am despărțit de galben-negri, la clubul de sub Tâmpa au apărut probleme financiare și neînțelegeri.

– Ce părere ai despre faptul că tot mai puțină lume merge la meciuri la stadion?

– Este o problemă la nivel național. În afară de Petrolul Ploiești nu cred că mai există o echipă în România care să poată afirma că are tribunele pline la fiecare meci. Nici măcar Steaua. Zilele acestea, de exemplu, am mers la Brașov, la derby-ul local dintre FC Brașov și Corona. Fiind o partidă între cele două echipe locale, mă așteptam la mulți spectatori, dar nu au fost mai mult de 1.500 de oameni. Este trist, oamenii nu mai vor să vină la stadion. E drept, și nivelul fotbalului din Liga I a scăzut mult. Îmi aduc aminte că pe vremea când jucam la Brașov, iar antrenor era Răzvan Lucescu, biletele se epuizau rapid. Acum poți merge la casierie și cu 10 minute înainte de meci și găsești bilet. Nu mai e acea atmosferă.

– Cum stați la Botoșani din acest punct de vedere?

– La Botoșani situația este cam la fel. La începutul campionatului, când câștigam partidă după partidă, oamenii veneau la meci. După prima înfrângere deja nu prea mai vin, deși costul biletelor este foarte mic. La Botoșani oamenii trebuie să înțeleagă că suntem o echipă nou promovată, iar în fotbal uneori câștigi, alteori pierzi.

– Ce părere ai despre cele două echipe pe care județul Covasna le are în Divizia C, Zagon și Păpăuți?

– Zagon văd că joacă bine și rezistă în Divizia C, ceea ce mă bucură. Păpăuți a pierdut multe partide, și sincer nu cred că va putea rămâne la acest nivel. Sigur, rămâne de văzut. Sper însă că la anul și Sfântu Gheorghe va avea echipă în C. Acest oraș merită această echipă și îl respect foarte mult pe Diószegi László, care nu se lasă și face tot ce poate pentru ca orașul să aibă echipă de fotbal în C. Anul trecut nu a fost să fie, dar sper ca în acest an să promoveze. Nu cred că la nivel de Liga a IV-a Sfântu Gheorghe are adversar la ora actuală, însă promovarea depinde și de baraj. Sunt convins că dacă OSK Sfântu Gheorghe va promova, vor veni mult mai mulți oameni la stadion, ar fi altă atmosferă.

– Ce părere ai despre schimbările care s-au produs la nivelul Asociației Județene de Fotbal Covasna?

– Nu sunt foarte informat despre ce se petrece în fotbalul din județ. Știu că s-a schimbat conducerea, dar de obicei contactul meu cu fotbalul județean se rezumă la a merge la câte o partidă aici la Sfântu Gheorghe. Sper ca această schimbare să fie în favoarea sportului, iar oamenii care au fost aleși să își facă treaba în așa fel încât fotbalul covăsnean să aibă de câștigat.

– Ce crezi despre școlile de fotbal din Sfântu Gheorghe? Despre pregătirea copiilor și a juniorilor...

– Îi cunosc pe cei de la Junior Soccer, de exemplu. Știu că ei lucrează cu mai mulți copii și că o fac bine. Echipele lor au obținut rezultate bune, ceea ce mă face să trag concluzia că da, se poate, iar antrenorii de la această școală își fac treaba bine. Problema este legată de bani, pentru că nu sunt sponsori care să susțină aceste echipe de copii. Este foarte greu să mergi să bați din ușă în ușă în speranța că vei aduna banii necesari. Mai sunt și alții care se ocupă de copii, dar sincer nu îi știu, așadar nu mă pot pronunța.

– Ce planuri de viitor ai? Rămâi la Botoșani?

– Cu FC Botoșani am contract până la sfârșitul sezonului. Eu simt că mai pot să evoluez în Liga I și aș mai rămâne câțiva ani. Dar asta rămâne de văzut. Deocamdată mă concentrez pe acest sezon, vreau să joc cât mai bine, să marchez goluri și astfel să îmi ajut echipa.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.