POLITICA 20 ianuarie 2023

Antal Árpád: „Va fi o schimbare în acest an mult mai mare decât a fost în ultimii 10 ani”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1016 vizualizări

Realizarea anului 2022 pentru Sfântu Gheorghe este cumpărarea ansamblului de clădiri ale fostei Fabrici de Țigarete, a spus primarul Antal Árpád în răspunsul oferit în campania inițiată de Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”. Cât despre obiectivul principal, edilul a evidențiat proiectele de mobilitate. 

Investiția de 4,9 milioane de euro, cât a costat Fabrica de Țigarete din strada Kós Károly, s-a concretizat în 2022, când a fost plătită ultima din cele patru rate. 

Cred că în 2022 cea mai mare realizare a fost faptul că am achiziționat clădirile fostei Fabrici de Țigarete. Am plătit și ultima rată, deci în acest moment este în totalitate a municipiului. Eu cred că este o realizare mare, pe de o parte pentru că am reușit să salvăm o clădire emblematică pentru municipiul Sfântu Gheorghe, pe de altă parte este o oportunitate pentru că o să o schimbăm, o să o umplem de viață”, ne-a spus primarul Antal Árpád. 

La capitolul obiective, mobilitatea urbană este pe primul loc, potrivit spuselor edilului. 

În acest an, practic se vor vedea rezultatele muncii din ultimii mulți ani în ceea ce privește proiectele de mobilitate, de la autobuze electrice, până la străzi modernizate, piste de biciclete, deci va fi o schimbare în acest an mult mai mare decât a fost în ultimii 10 ani, din acest punct de vedere”, a declarat Antal Árpád. 

Știrea face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”, inițiată de CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna. Aceasta cuprinde o serie de articole unde aleșii locali din județul Covasna ne răspund la aceleași două întrebări simple și la obiect: care este realizarea cea mai importantă din 2022 și care este obiectivul principal asumat pentru anul 2023? 

Știri din această serie sunt publicate în fiecare ediție de vineri a ziarului Observatorul de Covasna. Vom încerca să ajungem la cât mai mulți reprezentanți ai autorităților locale. Campania se va derula pe parcursul lunilor ianuarie și februarie. 

Au mai fost publicate până acum materiale în care au răspuns întrebărilor noastre președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, primarul comunei Dobârlău, Bogdan Barbu, viceprimarul municipiului Târgu Secuiesc, Szilveszter Szabolcs, primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă, și primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.