POLITICA 13 ianuarie 2023

Raul Urdă: „Avem aproape 9 milioane de euro proiecte aprobate și 22 de milioane de euro valoarea totală a proiectelor depuse”

de Iulia Drăghici - Taraș | 732 vizualizări

Primarul din Întorsura Buzăului s-a alăturat campaniei „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”

Atragerea a aproape 9 milioane de euro din finanțări externe, PNRR și „Anghel Saligny”, este realizarea anului 2022 pentru conducerea Primăriei Întorsura Buzăului, ne-a spus primarul Raul Urdă, contactat în cadrul campaniei Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”. 

Pentru primarul din Întorsura Buzăului, cea mai mare realizare din 2022 se referă la „proiectele depuse și aprobate în cadrul PNRR-ului. Este vorba, deocamdată, de vreo patru milioane de euro. Pe „Anghel Saligny” avem și acolo aprobate aproape 23 de milioane, înseamnă încă vreo patru milioane de euro. În total, avem aproape 9 milioane de euro proiecte aprobate și 22 de milioane de euro valoarea totală a proiectelor depuse. Cred că este cea mai mare realizare pe 2022”. 

Cel mai important plan pe 2023 se leagă, desigur, de realizarea pe anul trecut. 

Principalul obiectiv este să începem să implementăm din proiectele pentru care deja am semnat contractele. Și, din bugetul local, avem câteva lucrări mai mici. De exemplu, trotuare în centru, asfaltarea câtorva străzi, care au hotărâri aprobate prin Consiliul Local. Este vorba despre trei străzi, pentru care ne apucăm de documentație și facem proiectul pentru asfaltare. În mare, cam acestea ar fi”, a mai spus primarul din Întorsura Buzăului. 

Această știre face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”, lansată de redacția CovasnaMedia și Observatorul de Covasna. În cadrul demersului, am întrebat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale care este cea mai mare realizare pentru instituția pe care o conduc înregistrată în 2022 și care este cel mai ambițios obiectiv pentru anul 2023. 

Știri din această serie vor fi publicate în fiecare ediție de vineri a ziarului Observatorul de Covasna. Campania se va derula pe parcursul lunilor ianuarie și februarie.

Din această serie, au mai fost publicate până acum materiale în care au răspuns întrebărilor noastre președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, primarul comunei Dobârlău, Bogdan Barbu, și viceprimarul municipiului Târgu Secuiesc, Szilveszter Szabolcs. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.