POLITICA 6 ianuarie 2023

Tamás Sándor: „Cea mai mare realizare a fost că am reușit să stăm în picioare”

de Iulia Drăghici - Taraș | 726 vizualizări

CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna lansează campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”

Reușita principală a Consiliului Județean Covasna din 2022 a fost faptul că proiectele începute în anii trecuți au fost continuate, nu stopate, în ciuda scumpirilor și a costurilor suplimentare apărute după pandemie și războiul din Ucraina, spune președintele instituției, Tamás Sándor. 

Acesta a evidențiat, în rândul investițiilor importante din 2022, finanțarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), dar și finalizarea lucrărilor la drumul județean dintre Boroșneu Mare și Întorsura Buzăului. 

„E greu de răspuns într-o propoziție. Deceniul 2020 a început cu un război: războiul împotriva virusului. Nici nu ne-am trezit bine în 2022 și suntem în mijlocul unui război concret. Desigur, mulți spun că Ucraina e departe de noi. Dar nu e deloc departe. Simțim în fiecare zi pe pielea noastră efectele războiului. Probabil nu simțim praful de pușcă, dar simțim efectul răspunsului dat de Bruxelles la războiul dintre Rusia și Ucraina. Din aceste două motive, inflația este de neoprit, s-au mărit prețurile nu numai la alimente, nu numai prețurile pentru construcțiile civile, ci și prețurile la construcțiile instituțiilor publice. Noi am creionat bugetul în ianuarie și după războiul izbucnit în 24 februarie am crezut că o să cădem în groapă, pentru că s-a răsturnat peste tot bugetul. Până să avem suportul juridic pentru a rectifica bugetele respective au trecut trei, patru luni de zile. Toată primăvara, aproape toată vara ne-am ocupat cu reforma și refacerea suportului juridic și după aceea relocarea de bani. Deci cea mai mare problemă s-a creat după aceste două războaie. Nu cred că trebuie să punem în ghilimele, pentru că au fost războaie concrete. Cea mai mare realizare a fost că am reușit să stăm în picioare și să ducem la bun sfârșit anul, atât în sistemul protecției sociale și a copiilor. Să vă uitați în alte județe sau în alți ani ce probleme s-au ivit la această instituție. Noi, tot anul, am reușit să ținem în ordine și am reușit și să investim în acest sistem. Iar ceea ce este important este că am terminat o lucrare enorm de mare, de la Boroșneu Mare, până la Întorsura Buzăului, 22,5 kilometri de drum județean, pe care l-am construit efectiv, că a fost drum de pământ în mare parte pe această porțiune. Am terminat această lucrare. Și suntem la finele lucrării de reconstrucție a sistemului de drumuri din bazinul Baraoltului, 50 de kilometri de drum județean. Am avansat foarte mult după un impas incredibil de greu de trecut. O să îl terminăm la finele lui 2023”, ne-a declarat Tamás Sándor. 

Despre obiectivul pentru 2023, președintele CJ Covasna a spus: „Să fie mai bine decât 2022. O să vedem acum bugetul și să vedem cum ne descurcăm. Bugetul nu este mai mare, dar prețurile s-au ridicat. Deci este o problemă”. 

Știrea face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”, inițiată de CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna. Va cuprinde o serie de articole unde aleșii locali din județul Covasna ne răspund la aceleași două întrebări simple și la obiect: care este realizarea cea mai importantă din 2022 și care este obiectivul principal asumat pentru anul 2023? 

Știri din această serie vor fi publicate în fiecare ediție de vineri a ziarului Observatorul de Covasna. Vom încerca să ajungem la cât mai mulți reprezentanți ai autorităților locale. Campania se va derula pe parcursul lunilor ianuarie și februarie. 

Găsește AICI alt articol din aceeași serie! 
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.