POLITICA 13 ianuarie 2023

Începerea lucrărilor la bazinul de înot din Târgu Secuiesc, obiectivul principal al primăriei pentru anul 2023

de Diana Pantelimon | 756 vizualizări

Viceprimarul Szilveszter Szabolcs a răspuns întrebărilor din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”

Conducerea Municipiului Târgu Secuiesc spune că se poate mândri cu multiple realizări în 2022. Unele proiecte începute în 2022 vor continua și în 2023, însă cel mai important obiectiv al autorităților locale pentru anul în curs este de a demara lucrările la bazinul de înot. 

Proiectul construcției bazinului de înot a trecut prin procedura de licitație publică, dar întâmpină alte piedici.

Obiectivele noastre generale constă în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Târgu Secuiesc, mai exact îmbunătățirea serviciilor culturale, recreative și a spațiilor publice urbane. Avem mai multe obiective, ca și finalizarea construcției grădiniței «Vackor», începerea diferitelor lucrări, precum creșa mică, insule ecologice digitale, demararea proiectelor «Anghel Saligny», pista de biciclete, finalizarea Ambulatoriului etc. Dar cel mai semnificativ obiectiv pentru noi ar fi de a preda amplasamentul și începerea lucrării bazinului de înot în 2023. Acesta este suportat prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții. Proiectul deja a parcurs procedura licitației publice, în prezent fiind în stadiu de contestare de o firmă necâștigătoare, dar, în timp rezonabil, va fi rezolvat conform legislației în vigoare”, a transmis, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul Szilveszter Szabolcs.

Din principalele realizări ale Primăriei Municipiului Târgu Secuiesc în anul 2022, edilul a amintit, printre altele, începerea renovării clădirii cazărmii (o construcție cu o istorie de 200 de ani, din anul 1822) și semnarea contractului de construcție pentru zona lacului Dac. Ultimele două proiecte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR).

„Clădirea-monument a cazărmii va fi consolidată structural și vor fi aranjate și reîmpărțite și spațiile interne. Aceasta va servi drept centru cultural, promovând stimularea implicării locuitorilor în activități culturale, contribuind la dezvoltarea relațiilor interpersonale și dezvoltarea capacității de integrare. Interiorul clădirii va fi potrivit pentru organizarea unor concerte sau evenimente muzicale, iar aici se va muta și Muzeul Breslelor „Incze László”. În prezent sunt instalate ferestrele și se lucrează la încălzire. Termenul de finalizare a lucrării este noiembrie 2023.

Proiectul Lacul Dac va regândi zona neglijată și nefolosită și centura verde din jurul lacului și o va transforma într-un centru de agrement modern. Acesta se va transforma într-un spațiu modern de recreere, care va cuprinde piste pentru biciclete, un pod pietonal, pavilioane de odihnă, spații verzi cu flori și arbori. Suprafața totală care va fi amenajată este de aproape 17.000 de mp. Amenajarea parcului presupune următoarele lucrări: realizare de alei pietonale în jurul lacului şi pe terenul adiacent, realizarea de pavilioane, terase și platforme promenadă tip ponton, pentru accesul vizitatorilor şi pentru studierea faunei şi florei lacului, placate cu duşumele din lemn, amenajarea a două locuri de joacă pentru copii, cu suprafață din gazon și scoarță de copac, amenajarea spațiului verde și irigarea acestuia, realizarea unui sistem de iluminat public, dotarea parcului cu panouri de afișaj și elemente de mobilier urban, împrejmuirea terenului. În acest sens, modernizarea va promova stimularea populației municipiului de a petrece timpul în aer liber și stimularea deplasării nemotorizate”, a adăugat viceprimarul.

Știrea face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”, inițiată de CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna. Va cuprinde o serie de articole unde aleșii locali din județul Covasna ne răspund la aceleași două întrebări simple și la obiect: care este realizarea cea mai importantă din 2022 și care este obiectivul principal asumat pentru anul 2023? 

Știri din această serie vor fi publicate în fiecare ediție de vineri a ziarului Observatorul de Covasna. Vom încerca să ajungem la cât mai mulți reprezentanți ai autorităților locale. Campania se va derula pe parcursul lunilor ianuarie și februarie.

Până acum, au mai fost publicate materiale în care au răspuns întrebărilor noastre președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, primarul comunei Dobârlău, Bogdan Barbu, și primarul orașului Întorsura Buzăului, Raul Urdă. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.