POLITICA 3 februarie 2023

2022 a fost un an „fructuos” pentru Primăria Vâlcele

de Diana Pantelimon | 1458 vizualizări

Reprezentanții primăriei comunei Vâlcele se mândresc cu un an bogat din punct de vedere al proiectelor și solicitărilor de finanțare depuse pentru dezvoltarea infrastructurii comunei.

O serie de proiecte se află în diferite stadii de implementare. Menționăm cinci dintre ele, investiții mai mari de un milion de euro: 

„-Reabilitare și modernizare străzi interioare în Satul Araci, comuna Vâlcele, Județul Covasna – 1.338.042,90 Euro.

-Reabilitare și modernizare șanțuri, podețe, rigole și trotuare de-a lungul DJ 103 în Satul Araci, comuna Vâlcele, Județul Covasna -  1.115.944,25 Euro.

-Construcție rețea de apă și apă uzată în satul Araci, comuna Vâlcele, Județul Covasna – 4.418.158,62 Euro.

-Reabilitare și modernizare șanțuri, podețe, rigole și trotuare de-a lungul DN 13E în Satul Araci, comuna Vâlcele, Județul Covasna -  1.191.131,91 Euro.

-Modernizare pod peste râul Olt pe DC33A sat Ariușd, comuna Vâlcele, județul Covasna – 2.348.361,20 Euro”, au transmis redacției noastre, reprezentanții primăriei.

„2022 a fost un an fructuos din punct de vedere al proiectelor aflate în derulare și al solicitărilor privind sursele de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii la nivelul comunei Vâlcele. Dorim ca aceste fonduri să fie permanent îndreptate spre dezvoltarea comunei noastre, pentru ca aceasta să devină în cel mai scurt timp o comună frumoasă, curată și atractivă din punct de vedere al investițiilor, cu o creștere de confort și siguranță”, este mesajul viceprimarului Nicolaie Cucu, transmis redacției CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna.

În privința obiectivelor pentru anul 2023, autoritățile locale își propun să finalizeze proiectele aflate în desfășurare și să atragă fonduri pentru finanțarea următoarelor proiecte:

„-Extindere apă și apă uzată în satele Vâlcele și Ariușd, comuna Vâlcele, județul Covasna,  proiect cuprins în Masterplanul Județului Covasna finanțat prin PDD 2021 -2027.

-Extindere apă și apă uzată în satul Araci, comuna Vâlcele, județul Covasna – 5.900.000 Euro.

-Fosă septică ecologică la Școala Gimnazială din satul Vâlcele – proiect evaluat la 25.000 Euro finanțat prin CNI.”

Comuna Vâlcele are în componență patru sate: Araci, Ariușd, Hetea și Vâlcele. 

Vâlcele este cunoscută și ca stațiune balneară. Cândva, se număra printre stațiunile cele mai vizitate din Transilvania, dar și din țară, pentru apa sa medicinală și pentru tratamentele diferitelor afecțiuni.

Această știre face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”, lansată de redacția CovasnaMedia și Observatorul de Covasna. În cadrul demersului, am întrebat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale care este cea mai mare realizare pentru instituția pe care o conduc înregistrată în 2022 și care este cel mai ambițios obiectiv pentru anul 2023.

Au mai fost publicate până acum materiale în care au răspuns întrebărilor noastre președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándorprimarul comunei Dobârlău, Bogdan Barbuviceprimarul municipiului Târgu Secuiesc, Szilveszter Szabolcsprimarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarul din Ozun, Bordás Enikő, primarul din Barcani, Nicolae Pastor, și primarul din Micfalău, Demeter Ferenc. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.