METEO 21 iunie 2011

Furtunile au creat zeci de probleme în Covasna

de Monica Vrânceanu | 420 vizualizări
Furtunile de la sfârșitul săptămânii trecute au afectat mai multe localități din județul Covasna, acestea rămânând temporar fără energie electrică. Potrivit prefectului György Ervin, au căzut linii de alimentare cu energie electrică la Sfântu Gheorghe, Lunga, Bodoc, Valea Crişului şi Arcuş, însă cei de la Electrica au intervenit pentru normalizarea situației. O altă problemă care s-ar putea să creeze probleme, mai ales

Furtunile de la sfârșitul săptămânii trecute au afectat mai multe localități din județul Covasna, acestea rămânând temporar fără energie electrică. Potrivit prefectului György Ervin, au căzut linii de alimentare cu energie electrică la Sfântu Gheorghe, Lunga, Bodoc, Valea Crişului şi Arcuş, însă cei de la Electrica au intervenit pentru normalizarea situației.

O altă problemă care s-ar putea să creeze probleme, mai ales în caz de ploi abundente, este cea legată de digul existent între Boroşneu şi Ţufalău.

”Pe porţiunea ruptă de apă se văd bine vizuinele răzătoarelor, care au contribuit probabil la slăbirea digului. În momentul de faţă, 12 hectare de teren agricol se afla sub ape la Boroşneu, iar la Brateş o suprafaţă de 1.010 ha au fost afectate. Din păcate, terenurile de la Brateș erau unele cultivate cu cartofi, porumb, secară, grâu, sfeclă de zahăr, orzoaică și ovăz”, a arătat György Ervin.

Potrivit acestuia, s-au purtat discuții cu specialiștii, care au constatat că digul trebuie de urgenţă întărit, fiind necesari, în acest sens, aproximativ un milion de lei.

”S-a produs o pagubă şi mai mare la Zagon, unde Castelul Mikes, unde se fac lucrări de renovare sub tutela Instituţiei Naţionale a Patrimoniului, a suferit grav de pe urma furtunii. Lucrările au fost suspendate din cauza unor probleme tehnice şi castelul a fost învelit cu o folie protectoare. Vântul a rupt folia şi ploaia a lovit în plin clădirea, producând pagube însemnate”, a mai spus prefectul.

György Ervin a anunțat că a emis un ordin de numire a unei comisii cu specialişti ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional, pentru a constata cele întâmplate şi a întocmi un raport.  Datele astfel obținute vor fi comunicate Instituţiei Naţionale a Patrimoniului.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.