JURNAL DE PANDEMIE CV 20 martie 2020

„Ne-am trezit într-o scenă de film horror”

de Iulia Drăghici - Taraș | 382 vizualizări

Campania „Jurnalul de pandemie al covăsnenilor” cuprinde texte primite de la covăsnenii din județ, dar și din țară sau străinătate. 

Daniela Bobeș, Italia – 18 martie 2020 

Am ales să rămân în zona roșie de carantină în Italia. Sunt la câțiva km de celebrul oraș Pisa. De câțiva ani lucrez aici. Pot spune că totul s-a schimbat în jurul meu. Ne-am trezit într-o scenă de film horror care ne sperie, ne face să fim în alertă continuă, fără a vedea acel pericol. Știm doar că există și din păcate nu avem acel buton „on/off” sau pentru a schimba programul.

Totul a început cu ceva cazuri izolate în nordul Italiei. Toți știam despre calvarul chinezesc, dar nimeni nu-și putea imagina că ar putea să devină calvarul nostru. 

Zona roșie. Sperie acest cuvânt. Este și cauza pentru care mulți dintre cei aflați acolo în primele zile au fugit, fără să gândească, fără să știe că gestul lor va pune în pericol viețile tuturor. Cred că panica este mai periculoasă decât orice virus.  

S-a decis izolare totală pentru 15 zile, în care ești efectiv obligat să rămâi în casă. Aici funcționează doar spitalul, farmaciile și alimentarele. Mai sunt câteva fabrici care continuă să funcționeze. În ritm scăzut. Ai dreptul să ieși doar o dată pe săptămână pentru a face cumpărături.

Consider că decizia de a sta în izolare, în carantină, trebuia luată cu mult timp înainte de a se agrava situația. Eu o văd că o soluție definitivă pentru a combate acest inamic și nu ca o pedeapsă.

Viețile noastre, ale tuturor, s-au schimbat radical. Deși afară sunt 18 grade și primăvara începe să surâdă, ne putem bucură de ea doar de la fereastră, din balcon. Sunt într-un oraș frumos, plin de peisaje de artă, dar de data asta trebuie să fim responsabili. Decizia de sta departe unul de altul acum pentru a ne putea îmbrățișa mâine, recunosc, e dureroasă. Dar trebuie. 

Aud zilnic de sute de cazuri de îmbolnăviri, de decese chiar. Asta trebuie să ne de-a de gândit și să facem partea noastră...

Eu am rămas aici pentru că iubesc ROMÂNIA, țin mult la viața celor de acasă care nu au nici o vină că eu vin din carantină, chiar dacă sunt sănătoasă. 

Români, nu vă întoarceți în țară acum, stați unde sunteți, stați pentru binele celor dragi, pentru familia voastră! Fiți responsabili și ascultați sfaturile și respectați regulile impuse de țara noastră și de statul Italian. Nu înseamnă că România nu ne vrea ACASĂ. Ba din contră, ne dă posibilitatea de a avea la cine să ne întoarcem.  Nu fiți egoiști. Respectul pentru celălalt trebuie să prevaleze în aceste zile critice. 

Celor de ACASĂ trimit gândul meu bun. Mi-e dor de voi... 

Voi, cei care sunteți împreună cu familia, bucurați-vă de aceste zile de izolare, vedeți partea bună din această dramă. Aceea de a fi împreună cu cei dragi vouă.

Așteptăm cu interes textele dumneavoastră pe adresele de e-mail: iulia.draghici@comparty.org sau observatorulcv@gmail.com. Acestea vor fi publicate atât pe www.covasnamedia.ro, în secțiunea specială JURNALUL DE PANDEMIE AL COVĂSNENILOR, cât și în paginile ziarului Observatorul de Covasna. 

Pentru mai multe texte, click AICI. 

Distribuie articolul:  
|

JURNAL DE PANDEMIE CV

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.