JURNAL DE PANDEMIE CV 20 martie 2020

„Foarte mulți nici nu pot să își imagineze cum e să fii medic într-o pandemie”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1560 vizualizări

Campania „Jurnalul de pandemie al covăsnenilor” cuprinde texte primite de la covăsnenii din județ, dar și din țară sau străinătate. 

Andrea Alexandru, Sfântu Gheorghe, România – 18 martie 2020 

S-a modificat viața mea obișnuită. În mod normal, eu în majoritatea anului sunt la Târgu Mureș, fiind studentă la UMF Târgu Mureș, dar din cauza virusului suntem în vacanță de două săptămâni. Așadar m-am mutat acasă. Este foarte ciudat, fiindcă de patru ani nu am fost acasă în timpul săptămânii și nefiind nici ore online, mi-am pierdut ritmul meu obișnuit. Mă simt ca între Crăciun și Revelion. Stau și aștept.

Sunt de acord cu măsurile luate de autorități, însă observ că bătrânii, care sunt cei mai afectați, chiar ei nu respectă recomandările. Noi, tinerii, stăm acasă. Mii de elevi și studenți riscă să piardă anul școlar pentru că vrem să protejăm mai ales bătrânii, fiindcă virusul pe cei tineri nu prea îi afectează. 

De când sunt acasă încerc să fac lucruri pe care de obicei nu reușesc să le fac, citesc mult. Nu am citit așa de mult de când am început facultatea. Petrec timpul cu cei dragi, retrăiesc momentele din adolescență și aștept să vină acasă părinții de la muncă și să stau cu mama în bucătărie în timp ce ea gătește. Pur și simplu mă bucur de fiecare clipă cât pot să fiu acasă.

Mă neliniștește faptul că nu știm sigur ce o să fie cu anul universitar. Oricum facultatea de medicină durează mulți ani, după care vine rezidențiatul. Pentru noi un an în plus este enorm de mult.

Cred că din solidaritate și din bun simț toată lumea poate să respecte cerințele autorităților. Aceste măsuri sunt adoptate ca să scăpăm cât mai repede de situația actuală, fiindcă noi nu putem să ne permitem ca cetățeni să fim izolați pentru săptămâni ca în China. Nu avem economie atât de stabilă, trebuie să ne gândim și la viitor, nu în mod egoist să trăim pentru azi și pentru noi înșine. 

Eu i-aș ruga pe toți covăsnenii să stea acasă sau dacă trebuie să se ducă la muncă, să nu facă alte rute în plus, fiindcă cei care nu lucrează în domeniul sănătății nici nu își pot imagina ce situație de criză poate să se dezvolte dacă nu respectăm cerințele minime. Foarte mulți nici nu pot să își imagineze cum e să fii medic într-o pandemie și să decizi care bolnav să fie salvat. Vă rog frumos să stați acasă, aceasta este singura modalitate prin care puteți să salvați viețile altora, astfel ca toate familiile să rămână întregi la sfârșitul acestei crize!

Așteptăm cu interes textele dumneavoastră pe adresele de e-mail: iulia.draghici@comparty.org sau observatorulcv@gmail.com. Acestea vor fi publicate atât pe www.covasnamedia.ro, în secțiunea specială JURNALUL DE PANDEMIE AL COVĂSNENILOR, cât și în paginile ziarului Observatorul de Covasna. 

Pentru mai multe texte, click AICI. 

Distribuie articolul:  
|

JURNAL DE PANDEMIE CV

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.