JURNAL DE PANDEMIE CV 20 martie 2020

„Din respect pentru cei care sunt în prima linie luptând ar trebui că noi ceilalți să stăm în casă”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1692 vizualizări

Campania „Jurnalul de pandemie al covăsnenilor” cuprinde texte primite de la covăsnenii din județ, dar și din țară sau străinătate.  

Bianca Crăciun Buliga, din Adelaide, Australia de Sud - 19 martie 2020 

Soțul meu lucrează de acasă de 2 zile și deși asta implică mai mult efort în a coordona viața de familie cu munca, ne oferă șansa de a ne bucură împreună de momente alături de toddler-ul nostru. Petrecem mai mult timp vorbind cu prietenii noștri. Singura diferență majoră e legată de mâncare. Fiind obișnuiți să comandăm o dată pe săptămână alimente de la supermarket, acum asta nu mai e posibil deoarece cererea este mult prea mare și multe produse nu sunt în stoc.

Deși în Australia de Sud orașele încă nu sunt închise, noi ne-am hotărât să stăm în casă în următoarele săptămâni din simplul motiv că am putea fi purtători asimptomatici. Cred că este o decizie potrivită într-o astfel de situație. 

Ne petrecem timpul că și până acum, mai puțin cu ieșitul la plajă/activități pentru copii. Timpul în care obișnuiam să facem asta l-am umplut cu alte activități în casă. E incredibil cât de multe resurse gratuite există online acum. Desenăm, pictăm, dansăm, ne jucăm. Eu voi profita de site-urile ce oferă cursuri gratuite și îmi voi perfecționa anumite skill-uri. Nu este ușor, ne lipsește interacțiunea cu alți oameni, însă încercăm să profităm de ce avem în acest moment, adică unul pe altul, timp și sănătate.

Mă tem că nu va trece această criză până în luna octombrie, când am fi dorit să ne vizităm familia din România.

Cu cât trece mai mult timp și nu respectăm recomandarea de a sta în casă, cu atât va ține mai mult criza asta. Izolarea la domiciliu este singurul mod prin care putem ajuta cu adevărat autoritățile să reușească să încetinească și într-un final să stopeze răspândirea virusului. Cred că din respect pentru cei care nu pot face asta și care sunt în prima linie luptând ar trebui că noi ceilalți să stăm în casă. Chiar dacă sunt tineri și au sistem imunitar destul de bun și ar putea duce ușor boala, ar putea-o transmite celor cu imunitate scăzută, care s-ar putea să nu supraviețuiască. Există zeci de site-uri care oferă servicii gratuite, iar în aceste momente ar putea profita de asta. Sau pur și simplu să o facă din spirit civic și respect pentru semenii lor.

Așteptăm cu interes textele dumneavoastră pe adresele de e-mail: iulia.draghici@comparty.org sau observatorulcv@gmail.com. Acestea vor fi publicate atât pe www.covasnamedia.ro, în secțiunea specială JURNALUL DE PANDEMIE AL COVĂSNENILOR, cât și în paginile ziarului Observatorul de Covasna. 

Pentru mai multe texte, click AICI. 

Distribuie articolul:  
|

JURNAL DE PANDEMIE CV

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.