JURNAL DE PANDEMIE CV 29 martie 2020

„Autoritățile ar trebui să ia măsuri mai severe”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1767 vizualizări

Campania „Jurnalul de pandemie al covăsnenilor” cuprinde texte culese de la covăsnenii din județ, dar și din țară sau străinătate. 

Cătălin Lungu, profesor de limba engleză, Floroaia Mare, Întorsura Buzăului, Covasna - 28 martie 2020

Noi stăm acasă, am încercat să stăm acasă de la început, așa că de vreo două săptămâni sunt acasă. Încă mai muncesc, și asta mă ajută, sincer. E mai bine să ai ceva de făcut ca să simți că totuși faci ceva. În rest suntem toată familia acasă de două săptămâni, ceea ce nu prea s-a întâmplat de când știu eu, cam asta ar fi schimbarea majoră.

Ar trebui să stăm acasă, mai ales la noi, pentru că oamenii ar trebui să înțeleagă că nu avem sisteme medicale la fel ca italienii sau nemții, dimpotrivă, e mult mai rău la noi și atunci singura șansă de a scăpa cu cât mai puține victime ar fi să stăm acasă. De aceea eu zic că la noi autoritățile ar trebui să ia măsuri mai severe decât în alte părți. Tocmai în ideea că, unu - oamenii nu ascultă reglementărilem pentru că nu sunt conștienți, nu sunt educați sau sunt ireponsabili și doi – sistemul nostru medical nu face față clar la ce fac alte sisteme.

Noi avem norocul că stăm la țară și avem și o curte. Ăsta e mare avantaj pentru cei care pot să și iasă un pic la aer liber. Chiar vorbeam cu prietenii și familia că trebuie să fie mult mai greu pentru cei care stau la bloc, avem și prieteni prin Brașov și stau cu câte doi copii într-un apartament și atunci e mult mai greu. Deci la noi e mai ușor.

Dar ca idee, munca – e o altfel de muncă și asta e o provocare nouă, partea asta cu online-ul, sunt altfel de lucruri și de pregătiri, alte provocări. În afară de muncă încerc să îmi găsesc și alte lucruri de făcut. Am lucruri de care nu am avut timp de mult și de care m-am reluat.

Recomand tuturor să stăm în casă în această perioadă, pentru că altfel lucrurile ar putea să degenereze și să fie pierdute de sub control. Cam asta e temerea mea cea mare.

În perioada asta am vorbit mult cu prietenii la telefon, am sunat prieteni și foști prieteni pe care nu-i sunasem de foarte mult și am reluat cumva legătura. Ne ajută, cred că ne ajutăm unii pe alții să comunicăm. 

Așteptăm cu interes textele dumneavoastră pe adresele de e-mail: iulia.draghici@comparty.org sau observatorulcv@gmail.com. Acestea vor fi publicate atât pe www.covasnamedia.ro, în secțiunea specială JURNALUL DE PANDEMIE AL COVĂSNENILOR, cât și în paginile ziarului Observatorul de Covasna. 

Pentru mai multe texte, click AICI. 

Distribuie articolul:  
|

JURNAL DE PANDEMIE CV

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.