JURNAL DE PANDEMIE CV 20 martie 2020

„Aici regulile se respectă, nu numai de teama îmbolnăvirii, dar și din responsabilitate față de ceilalți”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1473 vizualizări

Campania „Jurnalul de pandemie al covăsnenilor” cuprinde texte primite de la covăsnenii din județ, dar și din țară sau străinătate. 

Bálint Zsé, Copenhaga, Danemarca – 18 martie 2020 

Lucrez în domeniul organizării evenimentelor, așa că am fost printre primii a căror viață de zi cu zi s-a schimbat. Pe 11 martie, prim-ministrul din Danemarca, Mette Frederiksen, a anunțat hotărârea care spunea, printre altele, că instituțiile culturale și școlile etc. se închid pentru două săptămâni (cel puțin). Am suspendat evenimentele planificate pentru lunile martie și aprilie. Acum se vor închide și restaurantele, mall-urile, dar în continuare găsim toate produsele necesare în magazinele alimentare.

În această perioadă am lucrat și voi lucra în continuare de acasă. Toți prietenii, cunoștințele din capitală (cei care nu lucrează la magazine alimentare, transport sau sănătate) ies din casă numai pentru cumpărături. Ce este important: aici regulile se respectă, nu numai de teama îmbolnăvirii, dar și din responsabilitate față de ceilalți. Asta văd în jur. Încerc și eu să urmăresc recomandările Guvernului danez. Se cere mai multă atenție la igienă, mai puține interacțiuni umane (mai multe online) și încerc să fiu mult mai conștientă și atentă la detalii.

Mi-e teamă să nu se îmbolnăvească cineva din familie, acasă, mai ales părinții mei. Mi-e frică și că afacerile mici și mijlocii de acasă, de la Sfântu Gheorghe și în România, în general, o să fie influențate la nivel economic și că vom trăi din nou o criză financiară.

Singura soluție este să încetinim procesul. Din păcate, niciodată nu știi: poate tu scapi repede, dar bunicii sau părinții tăi nu mai au o imunitate atât de puternică, iar spitalele nu sunt atât de echipate cât să salveze pe toată lumea, în cazul în care mulți se îmbolnăvesc. Putem privi și pozitiv statul în casă: mai mult timp pentru cei iubiți, poate chiar relaxare. Până acum, alergam întotdeauna. Acum e timpul să stăm puțin și să privim în jur și în viitor. Asta am vrut, nu?

Așteptăm cu interes textele dumneavoastră pe adresele de e-mail: iulia.draghici@comparty.org sau observatorulcv@gmail.com. Acestea vor fi publicate atât pe www.covasnamedia.ro, în secțiunea specială JURNALUL DE PANDEMIE AL COVĂSNENILOR, cât și în paginile ziarului Observatorul de Covasna. 

Pentru mai multe texte, click AICI. 

 

Distribuie articolul:  
|

JURNAL DE PANDEMIE CV

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.