INTERVIU 26 iulie 2018

„Vrem să fim o echipă respectată de adversari, gata să câștige în fața oricui”

de Covasna Media | 3117 vizualizări

Interviu cu Csinta Samu, directorul Sepsi OSK Sf. Gheorghe

La început de sezon, directorul clubului Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Csinta Samu, ne-a acordat, cu amabilitate, un interviu în exclusivitate în care a vorbit despre obiectivele pentru noul sezon, abordare, așteptări și alte aspecte foarte interesante, pe care vă invităm să le descoperiți în rândurile de mai jos.

Reporter: Domnule director, care sunt obiectivele Sepsi OSK Sf. Gheorghe, pentru sezonul competițional 2018-2019?

Csinta Samu: Ați precizat bine, la plural, că vorbim despre obiective, nu despre unul singur. La drept vorbind, obiectivul nostru principal este acela de a crea o echipă foarte puternică, mai bună decât formula pe care am putut-o alinia în campionatul anterior. Vrem să avem o echipă incomodă pentru orice adversar. Ne dorim o echipă solidă, bine structurată, elastică. Toate aceste atribute ne fac să ne gândim la o prestație estetică, plăcută ochiului, pe de o parte, dar și eficientă, aducătoare de puncte. Vrem să fim o echipă respectată de adversari, capabilă oricând de surprize și gata să câștige în fața oricui.

R: V-ați făcut un plan referitor la clasarea în ierarhie?

C.S.: Desigur, iar răspunsul este corelat cu cel de la prima întrebare. În mod cert, avem nevoie de victorii, de rezultate răsunătoare. Am încercat să rămânem optimist-moderați în creionarea obiectivelor, așa că salvarea de la retrogradare este ceea ce ne-am impus. Dacă vom reuși mai mult, cu atât mai bine.

R: S-a vehiculat calificarea în play-off...

C.S.: Finalul sezonului trecut a alimentat o doză de optimism în rândul publicului. Ați văzut însă și dumneavoastră că este foarte greu în primul eșalon, unde exigențele sunt mari, dacă nu chiar foarte mari. Calificarea în play-off, din punctul meu de vedere, este un obiectiv idealist, dar care ar putea fi atins. Proiectul nostru este unul pe termen lung, iar consolidarea numelui Sepsi OSK, la etapa actuală, este primordială. Personal cred că ne vom salva, matematic, de la retrogradare, cu multe etape înainte de încheierea stagiunii. La adăpostul relaxant al acestui obiectiv atins, putem construi performanțe.

R: Campania de achiziții cum vi se pare?

C.S.: La echipă au venit jucători foarte buni. Este clar că oricând este loc de mai bine. Nu vă ascund nici faptul că suntem în tratative să mai aducem fotbaliști de valoare, pentru posturi cheie cum ar fi cel de portar sau mijlocaș coordonator. Deocamdată suntem mulțumiți cu ceea ce avem și că orice poziție în echipă are cel puțin o dublură. Aspectul concurențial, astfel, este benefic pentru valoarea și motivația echipei.

R: Comunitatea locală cum vă ajută?

C.S.: În diverse modalități, iar acest lucru este foarte bun. Autoritățile locale sunt parteneri loiali, care ne ajută foarte mult în activitatea noastră de performanță. Dacă ne referim la sectorul de copii și juniori, sprijinul Consiliului Local, de exemplu, este unul decisiv. Am fost ajutați, astfel, cu simplificarea procedurilor la Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe, care este administrat de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin CSM Sf. Gheorghe. Sunt lucruri care, la prima vedere, pot părea mărunte, dar sunt foarte importante și, pe această cale, mulțumim tuturor instituțiilor locale care și-au asumat responsabilitatea de a ne sprijini.

R: Despre public ce ne puteți spune?

C.S.: Despre public avem cuvinte de laudă. Permanent ne ajută, iar atmosfera de la Sf. Gheorghe este apreciată de toată lumea. Avem o galerie cu comportament decent și civilizat. Desigur că fiecare suporter este curios să afle detalii din viața internă a echipei. Câteodată această curiozitate poate cauza echipei, dar înțelegem și dorința suporterilor de a fi implicați în viața echipei.

R: Abonamentele s-au vândut destul de repede.

C.S.: Ne așteptam la acest interes major, care a condus spre vânzarea rapidă a abonamentelor. Am încercat să corelăm direct proporțional costul tichetelor cu interesele și nevoile echipei.

R: În iarnă echipa va pleca din nou în pribegie?

C.S.: Este o variantă de rezervă. Un manager experimentat are întotdeauna un așa-numit plan B. Se știe că ultimele ierni, în Covasna, nu au mai fost așa de aspre. Acum am investit în instalația de nocturnă și, evident, dorim să jucăm acasă. Însă dacă nu se va putea, avem soluția Ploiești, unde echipa a mai evoluat. Am auzit că acolo sunt, deocamdată, ceva probleme legate de omologare. Mai există și varianta Cluj-Napoca, deși este mai departe în comparație cu Ploieștiul.

R: Credeți că suporterii abonați vor urma echipa în deplasare?

C.S.: Mi-aș dori din suflet acest lucru. Clubul se va gândi și la acest aspect, așa că dacă vom juca meciurile de pe teren propriu în afara orașului, vom pune la dispoziție autocare, cu titlu gratuit, pentru suporteri. M-a bucurat și faptul că în prima deplasare, la Tg. Mureș, am fost însoțiți de 150 de suporteri.

R: Despre începutul de sezon ce ne puteți spune?

C.S.: Nu este rezultatul pe care ni l-am dorit (0-1 cu AFC Hermanstadt – n. red.), dar am întâlnit o echipă foarte bine organizată și motivată de adrenalina debutului pe prima scenă valorică. Sunt convins că mecanismele de joc se vor coagula în 2-3 etape, iar atunci Sepsi OSK va avea o altă față.

R: Următorul meci este acasă cu Craiova.

C.S.: Universitatea Craiova este o echipă de tradiție, foarte iubită în România. Respectăm cartea de vizită a adversarului, dar vom da totul pe teren pentru a câștiga cele trei puncte. Va fi un meci dificil, dar până la urmă este doar un joc ca oricare altul.

R: Vă mulțumim pentru timpul acordat!

C.S.: Și eu, în numele echipei, vă mulțumesc pentru susținere!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

INTERVIU

De acelasi autor

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 8 ore, 10 minute

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 8 ore, 14 minute

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 8 ore, 17 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.