INTERVIU 5 octombrie 2018

Niczuly Roland: „Sepsi OSK înseamnă o echipă specială pentru mine”

de Covasna Media | 5926 vizualizări

Debutul de campionat a fost excelent pentru Sepsi OSK Sf. Gheorghe, acest lucru datorându-se, în special, apărării care nu a primit decât 5 goluri în primele 10 runde. Mai mult, față de meciul cu Gaz Metan Mediaș, Niczuly are frumoase amintiri deoarece la precedenta partidă cu sibienii, la victoria cu 2-1, el a dat o pasă lungă de gol, din care Hadnagy a egalat.

Îngerul păzitor, portarul Niczuly Roland, a vorbit cu noi despre reușitele sale, dar și despre atmosfera la echipă.

- Roly, ai fost foarte apreciat în debutul sezonului pentru forma atinsă. Există o explicație?

- Nu există vreo explicație spectaculoasă. Munca depusă la antrenamente, încrederea pe care am căpătat-o de la meci la meci, dar și faptul că suntem omogeni și ne simțim foarte bine în această formulă. Acestea sunt ingredientele succesului.

- Ai primit doar 5 goluri și ai fost remarcat de către specialiști și jurnaliști.

- Pentru acest lucru trebuie să mulțumesc, în primul rând, coechipierilor mei. Se spune că portarul cel mai bun este acela care nu primește niciun șut pe spațiul porții. Cam așa pot spune și eu. Faptul că am avut o protecție deosebită din partea compartimentului defensiv m-a ajutat foarte mult să obțin această performanță.

- Comunicarea portarului cu apărători este un atu al tău?

- Desigur! Ne întoarcem la omogenitate și la faptul că ne ajutăm unii pe alții.

- Portarul este un post special într-o echipă de fotbal?

- Da, deoarece orice greșeală se vede imediat și este foarte greu de reparat. Portarul trăiește un meci la intensitate maximă. Aici trebuie să mulțumesc antrenorului cu portarii, Florentin Rădulescu, cu care facem ședințe speciale de pregătire. De asemenea, colegului meu Fejer, cu care sunt de-o seamă și cu care apăr împreună din 2016. Am obținut cu Fejer aceste frumoase rezultate, promovarea în prima ligă, iar la antrenamente amândoi muncim cot la cot.

- Ești considerat portarul cu cele mai bune degajări din campionat.

- Nu mă interesează titluri individuale. Mă bucur că îmi pot ajuta echipa. Întotdeauna, încă de la juniori, mi-au plăcut degajările. De aceea, după antrenamente, mai rămân ca să exersez mingile lungi și precise. Consider că jocul de picior poate diferenția portarii de valori apropiate, iar tehnica individuală trebuie să fie apropiată de a jucătorilor de câmp.

- Crezi că Sepsi OSK poate ajunge în play-off?

- M-aș dori foarte mult. Noi nu am stabilit un astfel de obiectiv înainte de începerea campionatului. Luăm meciurile pas cu pas și ne bucurăm de fiecare în parte. Dacă va fi să obținem calificarea în play-off, poate în cupele europene, cu atât mai bine.

- Publicul este un al doisprezecelea jucător?

- Evident! Cu un așa public nu ai cum să nu joci bine. Sunt foarte mândru când lumea mă oprește pe stradă și mă apreciază, mai ales că sunt și localnic, originar din județul Covasna.

- Ai vrea să te transferi la un alt club?

- Mă simt excelent la Sepsi OSK. Totuși nu exclud ca în carieră să evoluez și la alte echipe. Am însă o certitudine. Dacă ar fi să mă transfer în România, aș face-o doar la o echipă cu pretenții și exigențe mai mari decât la Sf. Gheorghe. Una care să se bată la titlu. Sigur că aș dori să evoluez și într-un campionat puternic din Europa, dar sunt convins că toate vor veni la timpul lor. Oricum, indiferent unde voi juca, Sepsi OSK va rămâne echipa mea de suflet.

- Echipa națională te tentează?

- Să joci în echipa națională este un vis. Orice fotbalist dorește asta, deci și eu. Am fost internațional de juniori și știu, de la acel nivel, ce emoții generează imnul național. Aștept însă cu încredere și știu că va veni și timpul convocării.

- Ce rol joacă familia în reușita unui sportiv?

- Unul foarte mare. De exemplu eu mă simt minunat în sânul familiei mele. Prietena, mama, fratele meu Rajni care este și el portar la juniori, toți sunt părticică a succesului meu. Cu tatăl meu, conducător la KSE Tg. Secuiesc, disec meciurile și el este cel mai bun critic al meu. Mereu intru pe teren cu gândul la familia mea, foarte cunoscută în Covasna. Nu îmi permit să îi dezamăgesc, așa că sunt obligat mereu să dau tot ce am mai bun.

- Despre meciul cu Gaz Metan ce ne poți spune?

- Mediașul a adus o serie de jucători valoroși, iar rezultatele lor nu au întârziat să apară. Vor fi o echipă greu de învins. În plus, seria noastră bună a pus în gardă orice adversar care acum se concentrează mai mult și abordează altfel jocurile în compania echipei noastre.

- Mulțumim frumos și succes mai departe!

- Și eu vă mulțumesc!

Distribuie articolul:  
|

INTERVIU

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.