INTERVIU 31 iulie 2018

Eugen Neagoe: „Am obținut o victorie formidabilă împotriva echipei mele de suflet”

de Covasna Media | 4493 vizualizări

La puțin timp după finalul jocului Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova 1-0, în etapa a II-a a Ligii I Betano, la cald, antrenorul principal al echipei noastre, Eugen Neagoe, ne-a acordat un interviu în exclusivitate, pe care îl redăm în rândurile de mai jos.

- Domnule Neagoe, o victorie cu Craiova care este, nu-i așa?, foarte importantă.

- Este o victorie formidabilă, obținută în fața uneia dintre cele mai bune echipe a campionatului. Să nu uităm că foarte puțini ne creditau cu șanse înainte de meci, iar Craiova venea la Sf. Gheorghe din postura de câștigătoare a Cupei României.

- Cum caracterizați jocul echipei noastre?

- Vreau să vă spun că dăruirea a fost exemplară. De mult timp nu i-am mai văzut pe băieți atât de motivați. Rezultatul bun este doar o consecință a muncii lor. Și-au dorit și au reușit. Țin să îi felicit pe toți, pentru modul cum au înțeles să abordeze meciul contra Craiovei.

- Există remarcați în agenda dumneavoastră?

- Da! Vorbim despre un erou colectiv, echipa. Nu avem individualități, deoarece vedeta este grupul. Așa, pe acest principiu, consider că am clădit succesul răsunător din meciul cu Universitatea Craiova.

- Care a fost cheia tactică a acestei victorii?

- Dincolo de cele spuse mai înainte, a văzut probabil toată lumea că jocul nostru a fost foarte bun. În afara golului pe care l-a înscris Tandia ne-am mai creat cel puțin trei ocazii mari de gol. Deci combinațiile între mijlocași și atacanți au dus baloane în fața porții adverse. Iar atunci când o echipă de talia Craiovei trage spre poartă prima dată în minutul 75, nu am decât cuvinte de laudă pentru cei din defensivă.

- Sunteți oltean, dar ați învins echipa-fanion a Olteniei.

- Pentru mine situația nu este nouă. În calitate de antrenor am mai jucat împotriva Craiovei atunci când lucram la Pandurii Tg. Jiu sau CSM Politehnica Iași. Mă bucur că am făcut parte dintr-o generație minunată a Craiovei, cu care am câștigat un titlu și două Cupe ale României. Cea mai frumoasă amintire a mea ca fotbalist este eventul din 1991. Dar viața merge înainte, așa că nu a fost loc de sentimentalisme. Suntem profesioniști, iar acum casa mea se numește Sf. Gheorghe, deoarece lucrez la Sepsi și sunt dator să îmi pun toată priceperea și toată energia în slujba acestei echipe, indiferent de numele adversarului. Fie el și Craiova.

- Totuși Universitatea Craiova rămâne echipa de suflet a lui Eugen Neagoe?

- Absolut! Nu s-ar putea altfel. Însă acum pot fi suporterul Universității Craiova numai atunci când joacă în cupele europene. Profit de ocazie să le transmit craiovenilor să aibă parte de un parcurs cât mai lung în Europa League.

- Care ar fi obiectivul echipei Sepsi OSK în actualul sezon?

- Vom lua meciurile pas cu pas. Nu ne avântăm în declarații. Eu sper să jucăm un fotbal mai bun comparativ cu sezonul anterior, să fim o echipă puternică și, eventual, să ne îmbunătățim clasarea. Dacă vom ajunge în play-off, ar fi un bonus excepțional.

- Sunteți mulțumit de campania de achiziții din perioada intercompetițională?

- Oricând este loc de mai bine. Ne-am despărțit de mulți jucători. Unii au fost la final de contract, la alții am renunțat noi. Au venit oameni dornici de afirmare în loc, iar asta mă bucură. Sunt foarte mulțumit și că tot grupul răspunde foarte bine la comenzi, lucru care s-a văzut în teren, în cele două etape scurse.

- Vor mai fi transferuri?

- Sperăm să mai aducem doi jucători valoroși. De asemenea, așteptăm revenirea lui Nouvier, accidentat, dar și ca Mensah să își rezolve problemele legate de cartea verde, pentru a putea fi utilizat.

- Cum decurge relația cu conducerea clubului?

- La superlativ. Sunt oameni inimoși în conducere care fac toate eforturile și muncesc enorm pentru ca noi să avem la dispoziție toate condițiile necesare performanței. Fără ajutorul lor nu m-aș fi descurcat. Le mulțumesc public, pe această cale.

- Publicul a rămas la fel de atașat?

- Victoria cu Craiova poate fi dedicată și publicului. Desigur că este al 12-lea jucător. Noi jucăm pentru ei, iar ei simt asta. Echipa este a întregului oraș, iar acest sentiment este foarte plăcut. Consider că după Craiova, suporterii cei mai frumoși sunt la Sf. Gheorghe.

- Rezultatele echipei de seniori au creat emulație în rândul copiilor și juniorilor?

- Logic, deoarece fiecare copil își dorește acum să joace în echipa-fanion a orașului și a județului. Merg deseori să asist la meciurile și antrenamentele grupelor din pepiniera clubului și sunt convins că în câțiva ani Sepsi OSK se poate baza mult mai mult pe localnici. Vorbesc aici despre emulația de la nivelul orașului, a județului Covasna, dar și a zonelor limitrofe.

- Victoria cu Craiova obligă?

- Nu știu dacă neapărat ne obligă. Sunt trei puncte foarte importante, pe care nu le luasem în calcul eventual. Noi totuși avem planul nostru bine definit, motiv pentru care nu vrem să facem un mare eveniment din acest succes. Vor mai veni și altele, iar campionatul este lung și greu. Un veritabil test de anduranță. Pot afirma cu sinceritate că acest succes trebuie reconfirmat în etapele viitoare, iar noi ne vom strădui să jucăm cât mai bine.

- Poate fi Sepsi echipa surpriză în acest sezon?

- Nu ne gândim la acest statut. Noi vrem să ne vedem de treabă și să practicăm un fotbal estetic și de calitate. Rezultatele nu au cum să întârzie, dacă ne respectăm planul și ajungem să ne atingem obiectivele propuse în ceea ce privește eficiența și frumusețea jocului.

- Vă mulțumim și vă urăm succes în continuare!

- Și noi vă mulțumim pentru susținerea acordată. Sper să îmi permiteți, la încheierea dialogului, să îi asigur pe cititorii publicației dumneavoastră, că vom face tot posibilul ca Sepsi OSK să aibă rezultatele dorite de toată lumea.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

INTERVIU

De acelasi autor

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 7 ore, 4 minute

ANUNT INCEPERE PROIECT

Acum 7 ore, 7 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.