EDUCATIE 12 ianuarie 2022

Școala din Lădăuți ar putea să arate „ca nouă” până în primăvară

de David Leonard Bularca | 1414 vizualizări

Cum își propun autoritățile locale să reabiliteze instituția de învățământ

Școala din Lădăuți, Comuna Barcani este pe cale să aibă parte de o reabilitare totală. În cea mai recentă ședință a Consiliului Local, aleșii locali și-au dat acordul cu privire la acest subiect. Lucrările au fost începute prin intermediul unei campanii a OLX, iar acum autoritățile locale își propun să modernizeze și interiorul unității școlare. Investițiile ar ajunge la 260.000 de lei, însă jumătate din sumă ar putea fi suportată de Consiliul Județean Covasna, conform edilului de la Barcani, Nicolae Pastor. 

„Având în vedere că în proiectul de colaborare al Asociației de Tineret „Împreună pentru Barcani” cu OLX, prin care reușesc să izoleze termic clădirea, plus reparații capitale la băile celor mici, având în vedere că nu s-au mai făcut intervenții în interior de ani de zile, am considerat că ar fi frumos să continuăm lucrările și în sălile de clase. Este nevoie de un nou parchet, de instalație electrică, corpuri de iluminat, o nouă balustradă ce separă parterul de etaj, uși noi, mobilier, gard, dar și echipamente noi la locul de joacă. Investiția ar fi undeva la 260.000 lei, însă dorim să aplicăm la un proiect multianual al Consiliului Județean prin care primim înapoi 50% din sumă. Una peste alta 130.000 lei cheltuiți, iar școala ar arăta „ca nouă”. Chiar îmi doresc să reușim”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, Nicolae Pastor.

Lucrările finale ar trebui să se încheie, în cel mai rău caz, în luna aprilie a acestui an, a mai precizat edilul. 

În luna octombrie a anului trecut, OLX anunța că pentru fiecare comandă în platformă, expediată cu serviciul de livrare prin OLX, compania va trimite către școală materiale de construcții, necesare pentru repararea școlii din Lădăuți.

Și Dana Rogoz a fost implicată în proiect. Aceasta a postat un videoclip în mediul online, marcat ca publicitate, prin care prezenta școala din Lădăuți și îi îndemna pe oameni să folosească serviciul de livrare prin OLX, pentru ca instituția de învățământ să poată fi renovată.

Sursa foto: Nicolae Pastor

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.