CULTURA 25 martie 2013

Youvenis Grup – nominalizați la Gala Premiilor de Jazz

de Székely Emőke | 835 vizualizări

Tinerii întorsureni de la formația Youvenis Grup reușesc de câțiva ani să atragă atenția specialiștilor prin calitățile lor deosebite, nu doar în formula extinsă cu care au reușit atâtea nopți minunate în clubul Backstage din Sfântu Gheorghe, dar și prin abordarea de către câțiva membri ai trupei a unor piese din repertoriul internațional de rock-jazz, cu ocazia diferitelor apariții scenice.

O confirmare a succesului pe care Damian, Vlad, Cristi, Andrei,  Fabian, Bianca și Bogdan le-au avut în reprezentațiile lor este nominalizarea pe care trupa Youvenis a primit-o la categoria „Revelația anului în Jazz” în cadrul Galei Premiilor de Jazz MUZZA. În acest fel, cei de la Youvenis vor debuta practic pe scena mare a jazz-ului cu ocazia acestei gale, eveniment ce va avea loc la Hard Rock Cafe în București pe data de 7 aprilie.

Gala Premiilor de Jazz 2012 (Premiile MUZZA) este un eveniment organizat de Fundaţia MUZZA, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Institutul Cultural Român. Ajunsă la ediţia a X-a, Gala este cel mai important eveniment anual pentru acest gen muzical. Ediţia din acest an este dedicată In Memoriam Jancsy Kőrössy, unul dintre cei mai mari pianişti, compozitori şi aranjori de jazz din România, care a încetat din viaţă la Bucureşti, în 21 ianuarie 2013.

„Este un eveniment nou pentru membrii Youvenis Grup, înseamnă practic debutul copiilor în jazz-ul mare, întrucât suntem invitați la secțiunea „Premiul pentru revelația anului în jazz”. Vor participa toți membrii grupului și vor interpreta cover-uri” – ne-a declarat profesorul Dan Tohănean, cel care conduce Youvenis Grup.

Gala Premiilor de Jazz îi va avea ca invitaţi, printre alţii, pe cunoscuţii muzicieni Adrian Enescu (Premiul de excelenţă), Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Sorin Romanescu, Alex Man şi Peter Sarosi. Acestora li se vor alătura tineri muzicieni laureaţi ai unor recente concursuri: Irina Popa & The Sinners, Oana Mureşan şi Grupul Youvenis, dar şi alte formaţii apreciate, revelaţii ale ultimilor ani precum Mario & The Teachers, Mircea Bunea Trio şi Marcian Petrescu & Trenul de noapte (blues band). Nu vor lipsi nici invitaţii surpriză.

Atât în deschiderea evenimentului, cât şi la finalul acestuia, câţiva dintre invitaţii speciali vor susţine recitaluri pentru publicul iubitor de jazz. Evenimentul este realizat de către Alexandru Şipa. Preţul biletului de intrare este de 25 de lei. Rezervări de locuri pentru fanii Youvenis care vor să îi vadă în București se pot face la telefon 0212066261.

Teme articol: Youvenis Group
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.