CULTURA 30 mai 2022

Unele dintre cele mai bune coruri de amatori din țară, invitate la Festivalul „La Poalele Ciucașului”

de Iulia Drăghici - Taraș | 564 vizualizări

Festivalul coral „La Poalele Ciucașului” revine luni, 13 iunie, cu a V-a ediție. Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural din satul Brădet, începând cu ora 16:00. Intrarea este liberă. 

Alături de gazde, Corul „Plai Întorsurean”, pe scenă vor mai urca Corul „Ștefan Andronic” din comuna Vulturu (județul Vrancea), Corul „Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni, Corul Parohiei Întorsura Buzăului, Corul „I.D. Chirescu” din Cernavodă și Corul Parohiei Cristian. 

Suntem conștienți că este un festival tânăr, aș putea spune chiar inovator, pentru zona Buzaielor. A fost pornit dintr-o discuție avută cu domnul Ghiță Zărnescu, președinte al Asociației la acea vreme. Am fi putut avea încă trei ediții mai mult dacă problemele financiare și mai apoi pandemia nu ne-ar fi împiedicat să organizăm acest festival. Nu putem spune că în acest an a fost totul ușor, dar iată că, în ciuda tuturor opreliștilor, putem să ne bucurăm în acest an de frumusețea muzicii corale la Întorsura Buzăului. Avem invitate coruri din țară, de o înaltă ținută, cred că nu greșesc când spun că sunt unele dintre cele mai bune coruri de amatori din țară. Consider că este un eveniment care nu ar trebui ratat. Invităm pe toți iubitorii acestui tip de cultură să fie alături de noi! Ne-am bucura ca sala Căminului Cultural din Brădet să fie plină în data de 13 iunie, începând cu orele 16.00”, ne-a transmis reprezentantul Asociației „Plai Întorsurean”, Cornel-Mihai Tonie. 

Parteneri în organizarea festivalului, alături de „Plai Întorsurean”, sunt Primăria și Consiliul Local Întorsura Buzăului și Casa de Cultură Întorsura Buzăului. 

A IV-a ediție a Festivalului „La Poalele Ciucașului” a avut loc în 11 august 2018 și s-a desfășurat la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.