CULTURA 8 mai 2018

Trupa Ego, premiată din nou pentru „cel mai bun spectacol”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2058 vizualizări

Interpretarea liceenilor covăsneni a piesei „Artă” de Yasmina Reza a cucerit juriului Festivalului Național de Teatru

Trupa Ego a câștigat premiul pentru „cel mai bun spectacol” la Festivalul Național de Teatru pentru Tineret „De-a Râsu' Plânsu'”, organizat în perioada 4 – 6 mai la Brașov.

Trupa de teatru coordonată de regizoarea Mirela Liliana Bucur, din care fac parte liceeni din Sfântu Gheorghe, printre care și elevii de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” - Edi Brandabura, Denis Onișoru și Daniel Suciu, a câștigat un nou titlu important la cel mai recent concurs la care a spus „prezent”. Spectacolul „Artă” de Yasima Reza a fost din nou apreciat de juriul format din profesioniști.

În concurs au participat 15 trupe din Bucureşti, Braşov, Botoşani, Sibiu, Constanţa, Câmpina, Râmnicu Vâlcea, respectiv Sfântu Gheorghe.

Sigur că ne-a bucurat premiul obținut. Ei au dat tot ce au putut pe scenă, și n-a fost puțin. Pe alocuri m-au surprins chiar și pe mine. E grozav să îi văd evoluând atât de frumos, maturizându-se. Sunt copii extraordinari ce dau un bun exemplu generațiilor ce vin. Sper ca Ego să poată merge mai departe cu noi producții și noi membri”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, regizoarea Mirela Liliana Bucur.

Spectacolul va putea fi văzut în continuare anul acesta pentru că, în limita timpului disponibil al celor trei elevi care se pregătesc de bacalaureat, „Artă” va mai fi jucat în câteva orașe din țară.

„La Pitești vom mai juca în festival și dacă vom fi selectați, la Ideo Ideis-Alexandria. Mai sunt și alte locuri unde vom juca. Dar toate sunt în funcție de timpul lor liber, ei având ca prioritate Bacalaureatul”, ne-a mai spus Mirela Liliana Bucur.

Trupa Ego s-a înființat în august 2016, cu spectacolul „Răspântia”, după Romulus Cioflec. Pe 1 iunie 2017 a avut loc premiera spectacolului „Artă”, la Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe. De atunci, spectacolul scris Yasmina Reza s-a bucurat de multe apariții la evenimente și concursuri din țară și județ, dedicate tinerilor liceeni. Multe dintre acestea s-au lăsat cu premii importante, printre care titlurile de „cel mai bun spectacol”, dar și „cel mai bun tânăr actor”, obținut de Edi Brandabura, la „Histrioniada Liceenilor” sau premiul I la Zilele „Körősi Csoma Sándor” din Covasna. De atunci, cei cinci tineri din componența trupei au mai organizat un eveniment special, de această dată la Centrul de Cultură Arcuș, dedicat lui Baudelaire. 

Sursă foto: Facebook/Trupa Ego.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.