CULTURA 2 noiembrie 2010

Trupa de Teatru Osonó pleacă în turneu european

de Monica Vrânceanu | 401 vizualizări
Trupa de Teatru Osonó din Sfântu Gheorghe va pleca miercuri într-un turneu de prezentare a celebrei piese „Fragmente din povestea rătăcirii” în regia lui Fazakas Misi. Spectacolul va fi jucat în cinci țări - Serbia, Croația, Slovenia, Austria și Ungaria, turneul care va dura zece zile fiind sponsorizat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna. „Am stabilit mai multe

Trupa de Teatru Osonó din Sfântu Gheorghe va pleca miercuri într-un turneu de prezentare a celebrei piese „Fragmente din povestea rătăcirii” în regia lui Fazakas Misi.

Spectacolul va fi jucat în cinci țări - Serbia, Croația, Slovenia, Austria și Ungaria, turneul care va dura zece zile fiind sponsorizat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna.

„Am stabilit mai multe contacte și am primit diverse invitații în aceste țări. Pentru că nu ne permiteam să plecăm separat în fiecare, costurile fiind ridicate în acest sens, am ales să organizăm un turneu - în vreme ce autoritățile ne ajută cu plata transportului, cei pentru care vom juca ne vor oferi cazare și masă, așa că noi suntem încântați să ne putem prezenta spectacolul”, a declarat regizorul și îndrumătorul Trupei Osono, Fazakas Misi.

„Fragmente din povestea rătăcirii” a fost până acum jucat de peste 300 de ori, atât în țară cât și în străinătate, Trupa din Sfântu-Gheorghe reprezentând Estul Europei și România la începutul acestui an în cadrul Festivalului Internaţional Patumthani din Thailanda.

Trupa de Teatru Osonó este formată din elevi ai Liceului Mikes Kelemen, Liceul de Arte Plugor Sándor - clasa de actorie și ai Școalii de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.