CULTURA 29 martie 2022

TAM, nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural 2022

de Iulia Drăghici - Taraș | 699 vizualizări

Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe este nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural 2022, la categoria „Teatru”, cu spectacolul „Consimțământ” de Evan Placey, în regia lui Radu Afrim. 

Mulțumesc Radio România Cultural pentru nominalizarea 'Consimțământ' la cel mai bun spectacol. L-am regizat la TAM (2021) cu actori și elevi incredibil de talentați din Brașov și Sfântu Gheorghe. Mă bucur să fim nominalizați în compania unui spectacol produs de un teatru la care am lucrat cu drag, Teatrul Tineretului (r. Gianina Cărbunariu). Am avut șansa să-l am invitat în rol principal pe Marius Manole care a făcut cuplu excelent cu actrița TAM Claudia Ardeleanu. Sper să vedeți pe undeva acest spectacol”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Radu Afrim. 

Alături de TAM, la aceeași categorie mai sunt nominalizați și Teatrul Tineretului Piatra Neamț pentru spectacolul „Va urma. Pe planeta oglindă” de Gianina Cărbunariu și Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca pentru spectacolul „Romeo și Julieta” după William Shakespeare în regia lui Vidnyánszky Attila jr. 

„Consimțământ” este un spectacol care face parte din stagiunea 2021/2022 a Teatrului „Andrei Mureșanu”. Următoarea reprezentație este programată pentru data de 18 aprilie, de la ora 19.00, când are loc și Gala Premiilor Radio România Cultural. 

Cea mai recentă a fost în 14 martie, iar spectacolul s-a jucat cu casa închisă. 

Spectacolul a avut premiera în iunie 2021. Locurile pentru cele două reprezentații, avanpremiera și premiera, au fost însă rezervate în totalitate încă din timpul repetițiilor. 

Bazat pe textul dramaturgului Evan Placey și tradus în limba română de Anna Maria Popa, „Consimțământ” aduce în prim-plan povestea relației amoroase dintre o profesoară foarte tânără și unul din elevii săi. Ca într-un dans seducător al unei caracatițe care își mișcă languros și totodată amenințător tentaculele periculoase, relația interzisă a celor doi se întrepătrunde cu secvențe de viață din culisa existențială a unor adolescenți ce găzduiesc în sufletele lor un amestec tenebros de inocență și secrete distructive. Efectele și consecințele tainelor de dincolo de ușile închise creează un impact aproape dureros asupra spectatorului”, se arată într-un comunicat de presă transmis cu ocazia lansării spectacolului. 

Din distribuție fac parte actorii: Marius Manole, Claudia Ardelean, Sebastian Marina, Costi Apostol, Alexandrina Ioana Costea, Mădălina Mușat, Anca Pitaru și Ileana Ursu, dar și actorii amatori: Daria Bugnar, Karácsony Adrienn, Anda Popa, Andrei Amitrului, Radu Alexandru, David Gătejel, Luca Sebastian, Darius Maghiar, Christof Marina, precum și tânăra Maya Ciosa, câștigătoare a ediției din 2018 a show-ului Vocea României Jr., care, pe lângă rolul pe care îl joacă, asigură și muzica live din spectacol, potrivit comunicatului de presă transmis la data lansării spectacolului. 

Gala Premiilor Radio România Cultural va avea loc în 18 aprilie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Odeon. Evenimentul, singurul care premiază toate domeniile culturii din România, ajunge la cea de-a XXI-a ediție.

În cadrul ediției aniversare vor fi recompensate cele mai importante reușite ale culturii românești din anul 2021. Vor fi acordate și trei premii speciale și un premiu de excelență care vor recunoaște reușite și evenimente extraordinare din perioada pandemiei”, transmit organizatorii evenimentului. 

Evenimentul va fi transmis în direct la Radio România Cultural și va fi înregistrat și redifuzat de TVR3, coproducător al evenimentului. Detalii pe www.radioromaniacultural.ro. Tot aici sunt și detaliile despre toate categoriile premiate și toți nominalizații. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.